Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Підготовка лідерів і послідовників

Реферат Підготовка лідерів і послідовників





о, а устами безбожних руйнується". У Приповістей 28:2 нас попереджають: "Коли країна відступить від закону, тоді багато в ній начальників; а при розумному і знаючого держиться довго". p align="justify"> Держава, в якій багато благочестивих людей, виявляється сильнішим світового зла, ніж всі зброю світу. Ось чому Сатана невпинно трудиться над тим, щоб знизити вміння та ефективність християнських лідерів. p align="justify"> Хто ж такий лідер? Багато років ми говорили: лідер - це просто-напросто той, хто керує. Один зі словників визначає лідера як людину, яка "веде, вказуючи шлях". p align="justify"> Лідер - це щось набагато більше. Лідерство, якому навчав Ісус Христос і яке практикувалося ранньої церквою, не зупинявся лише на тому, щоб вказати шлях. Сатана не хоче, щоб ми це виявили. Він бажає, щоб християнський лідер був занадто зайнятий, ведучи за собою послідовників; тому є дві причини: у лідера не залишиться часу ні на що інше, а послідовники будуть цілком залежати від лідера. p align="justify"> Щоб зрозуміти новий підхід до лідерства, ми повинні уважно розглянути, як у якості лідера надходив Ісус Христос. На перший погляд може здатися, що Він діяв як більшість інших лідерів - вів Своїх учнів по шляху, яким вони повинні були йти, але це зовсім не було кінцевою метою Ісуса як лідера. p align="justify"> Спочатку з'ясуємо, чому Ісус Христос став лідером. Померти за наші гріхи - не було Його єдиним завданням. Якби хресна смерть заради спокутування наших гріхів була Його єдиною справою на Землі, то Він міг би спокійно прожити життя, а в призначений час принести Себе в жертву за гріхи людського роду. Однак всі ми знаємо, що було не так. Крім спокутування наших гріхів, у Ісуса було ще одне, настільки ж важлива справа. Він прийшов для того, щоб підготувати лідерів, які б донесли євангельську благу звістку "навіть до краю Землі". p align="justify"> Кінцевою метою Ісуса як лідера було не приведення учнів до хреста і не показ їм прикладу праведного життя, хоча обидві ці цілі теж були присутні. Його головною метою було зробити з Своїх послідовників лідерів. p align="justify"> Ось чому Ісус домігся успіху як лідер. Ось чому керівники первісної церкви домоглися успіху в поширенні Євангелія по всьому відомому тоді світу. І ось чому так успішно діє сьогодні комунізм. Як вчив і показав нам своїм прикладом Ісус Христос, як показали діячі первісної церкви, як діяв потім комунізм, заимствовавший це з Нового Завіту, мета лідерства - зробити з послідовників лідерів. p align="justify"> Отже, дивлячись на приклад Ісуса Христа і повертаючись до принципів лідерства, сформульованим і здійсненим Їм і керівниками ранньохристиянської громади, ми можемо дати нове визначення поняттю " лідер": це той, хто приваблює людей послідувати своєму прикладу, направляє їх по обраному шляху, вчить робити те, що робить сам.

Яка різниця між звичайними, традиційними лідерами і тими, хто наслідує у лідерстві Ісусу Христу?...


Назад | сторінка 2 з 5 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Підготовка лідерів і послідовників
  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Імідж політичного лідера. Роль засобів масової інформації у побудові імідж ...
  • Реферат на тему: Чи правильно було канонізувати Миколи II і його сім'ю
  • Реферат на тему: Чим політичний лідер відрізняється від інших людей: структура особистості