Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Скаутський рух

Реферат Скаутський рух





Хоча ніхто за нас і не зможе пройти наш шлях, але, коли люди об'єднуються, то разом їм йти вперед легше.

Православні слідопити бачать своє призначення в служінні.


Служіння Богові


Служіння Богові полягає в тому, щоб слідувати заповідям і повчанням Господа. У Священному Писанні міститься все необхідне, щоб обрати в житті правильний шлях, і є настанови на всякий випадок, щоб цей шлях пройти. Головна божественна заповідь полягає в словах Спасителя: «Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всім своїм розумом, і свого ближнього, як самого себе» (Лк. 10: 27)

Служіння Вітчизні і своїм близьким

Це служіння вимагає від слідопита постійної чуйності серця і уваги до потреб і турбот інших людей. Слідопит прагнути бути корисним іншим людям і готується до цього. Щоб бути дійсно корисним, людині в першу чергу необхідна добра душа і благі наміри. Але наміри неодмінно повинні бути підкріплені найрізноманітнішими знаннями, вміннями та навичками, які можна застосувати в практичній діяльності. Для того, щоб служіння слідопита приносило людям користь, слід загартовувати характер, виховувати аскетичне ставлення до матеріальних благ (тобто вміти користуватися найнеобхіднішим і задовольнятися малим).

Служіння самому собі

Це служіння не означає догоджання власним примхам, а свідчить про глибоке розуміння людської природи і того, що людині в житті необхідно найбільше. А найбільше ми потребуємо моральному очищенні, яке досягається шляхом покаяння і смиренності, усвідомленням своєї немочі. Сучасні підлітки, прагнучи бути «крутими», хизуються один перед одним фізичною силою, матеріальним багатством або просто нахабством. Але до них звернені слова св. Олександра Невського: «Не в силі Бог, а в правді». Жити по правді дуже не просто, для цього душа повинна постійно трудитися. Якщо ви хочете перемагати в спорті, то ви будете виснажувати себе щоденними багатогодинними тренуваннями, незважаючи на фізичну втому. Якщо ви хочете перемогти зло в собі, то необхідно докласти значно більше зусиль.


Скаутинг в Росії


У Росії скаутинг зароджується в 1909 році. Засновник російського скаутського руху - полковник Олег Іванович Пантюхов (c 1919 мав титул Старший Русский Скаут). Перший скаутський багаття був запалений 30 квітня 1909 в Павлівському парку. Після цього разведчество в Росії починає активно розвиватися. У 1915 р. в Києві був створений перший в Росії загін юних розвідниць (герлскаутов). До осені 1917 року налічувалося 50 тисяч скаутів в 143 містах.

У 1915 р. Миколою Адуевим був написаний гімн скаутів - «Будь готовий!», покладений на музику редактором журналу «Навколо світу» Володимиром Поповим, який був начальником першого Московського загону скаутів (останньому також належать слова і музика популярної скаутської пісні «Картопля», відомої в СРСР під виглядом піонерської пісні). У тому ж 1915 Попов створив перший у світі музей скаутингу, а наступного року організував загін річкових скаутів.

Один з перших скаутських загонів «Легіон юних розвідників» був створений викладачем латини першої Петербурзької гімназії Василем Григоровичем Янчевецкій (майбутнім письменником Яном). Гімназія знаходилася на ро...


Назад | сторінка 2 з 7 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Вознесінням даровані служіння: дари благодаті, п'ятигранними служіння, ...
  • Реферат на тему: Служіння - шлях до лідерства
  • Реферат на тему: Служіння Духа Святого в житті віруючого
  • Реферат на тему: Розвиток команди пасторського служіння у помісній церкві
  • Реферат на тему: 55-й Подільський піхотний полк: історія подвигу служіння батьківщині