Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Роль чоловіка і батька в сім'ї

Реферат Роль чоловіка і батька в сім'ї

















Роль чоловіка і батька в сім'ї


ВСТУП


Перебуваючи в бурхливому потоці земного життя, багато людей забули, багато хто не знає, а багато хто і не замислюються про цілі, своє призначення і сенс життя. Особливо сильно сучасне людське суспільство заплуталося в сімейних відносинах і, нехтуючи духовними та моральними законами сім'ї, саме собі заподіює біль і руйнування. Адже сімейне життя може нести щастя, радість і благословення, але в той же час шлюбний союз, побудований на невірній основі, може нести величезні засмучення. Важливо розуміти, що сімейний союз твориться і розвивається за певним об'єктивним духовним законам, встановленим Богом, які людина не в силах скасувати. Ми не можемо анулювати Божі закони або зруйнувати їх лише тому, що не згодні з ними, - ми не розумніші Бога. Ми можемо лише втратити щастя і знищити себе, протівоборствуя волі Господа. Тому знання і, головне, правильне застосування цих духовних законів у життя убезпечують від трагедій і ведуть в тиху, ніжну і прекрасну гавань сімейного щастя. ?

Сучасне суспільство, нехтують родиною, терпить непоправної шкоди, і якщо це відбувається протягом тривалого часу, то рано чи пізно таке суспільство взагалі припинить своє існування. ? Ніщо не може бути сьогодні таким цінним «прикрашали науку Спасителя нашого Бога» (Тит. 2:10), як щаслива християнська сім'я. Це та найважливіша сфера життя, де ми, християни, можемо з особливою силою явити світові красу Божих принципів і дію благодаті Божої. У цьому нестабільному, безнравственном і напівзруйнованому гріховному світі християнські родини повинні особливим чином являти світло Ісуса Христа, стати тим «листом Христовим», прочитавши яке, люди могли б із захопленням сказати: «Я хочу пізнати такого Бога, Який створює такі щасливі, стабільні і прекрасні сім'ї! »? Люди повинні дізнатися, що лише рятівна благодать Божа і жива віра дають сили для творення, для відновлення сімей, для перемоги над гріхами цього світу, для праведної і благочестивого життя в нинішньому столітті.


1. РОЛЬ ЧОЛОВІКА В СІМ'Ї


Чоловік - як чоловік і батько - у сім'ї та суспільстві займає особливе місце і виконує незамінну роль у фізичному, соціальному і духовному плані. Але справа ускладнюється тим, що в нинішньому світі побутує безліч самих різних уявлень про те, яким бути чоловікові, як йому виглядати і що робити, і зразок Божий зовсім загубився в цій різноголосиця думок. Саме час говорити про кризу ролі чоловіка як в суспільстві в цілому, так і в сім'ї зокрема, який привів до змішання понять про те, як має поводитися чоловік. Це підтверджує цілий ряд симптомів: зростання сексуальних злочинів, гомосексуалізм, розлучення, чоловічий шовінізм і крайній фемінізм, суперечки про роль чоловіка і жінки в церкві, жінки в традиційно чоловічих ролях і т.д. Така криза зумовлений багатьма причинами, головна з яких - втрата більшістю чоловіків і батьків духовних орієнтирів і пріоритетів щодо свого дійсного покликання і призначення. І подолання цієї кризи для кожного чоловіка можливо тільки за умови повернення до Божого стандарту - зміна «Мужа досконалого», досягнення «повноти віку Христового».

«Хочу також, щоб ви знали, що всякому чоловікові голова Христос, а жінці голова - чоловік, а Христу глава - Бог» (1 Кор. 11: 3). < i align="justify">? [1]

Богом усі твориться у скоєному порядку і гармонії, і Їм встановлена ??певна ієрархія в сім'ї. Дотримання цього порядку приносить благословення, а невиконання призводить до труднощів і страждань, оскільки в кінцевому підсумку невиконання - це прояв гордості людини і бунт проти Бога. Нам так хочеться робити все по-своєму, але Господь встановив для чоловіка і дружини найдосконаліше призначення, при якому найкраще розкривається і проявляється природа чоловіка і жінки. ? Бог створив чоловіка і жінку з різною природою і різними сферами відповідальності, і Він не змінює Своє призначення: чоловік - голова, він відповідає за сім'ю, дбає, забезпечує і захищає її, а дружина - помічниця чоловікові, хранителька вогнища і прикраса сім'ї. У цьому Біблія не робить принципової відмінності між віруючим або невіруючим, не важливий також соціальний статус, вік, конфесійна приналежність або раса. У Христі існує досконале духовне рівність між чоловіком і жінкою як спадкоємцями Божої благодаті, і це рівність припускає порядок і супідрядність з повагою до авторитету. Тут немає місця придушенню або пригнічення, навпаки, чоловік повинен визнавати гідність, яке Бог дав жінці при створенні. Існує п'ять пріоритетів в нашому житті: взаємини з Богом, з дружиною, з дітьми, служіння, робота. Необхідно кожному з них приділяти належну увагу. Коли чолов...


сторінка 1 з 4 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Роль чоловіка і батька в сім'ї
  • Реферат на тему: Соціальний статус чоловіка і жінки
  • Реферат на тему: Соціальні ролі чоловіка і жінки
  • Реферат на тему: Як виростити чоловіка в сім'ї, де немає батька
  • Реферат на тему: Психологічні аспекти невірності у відносинах чоловіка і жінки