Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Контрольные работы » Православіє в декоративно-прикладному творчості

Реферат Православіє в декоративно-прикладному творчості





тається до Бога. Так, святі спогади дитячих років допомагають людині знайти в житті мету і сенс. Ось чому дуже важливо батькам постійно докладати зусилля, щоб закласти у своїх дітях духовний фундамент. p align="justify"> Релігійне виховання пов'язане з ростом. Зростання - це насамперед зміни. Людина змінюється, він стає несхожим на себе, продовжуючи залишатися тією ж особистістю. Зростання відбувається в глибинах особистості: зростають розуміння, сили, розум, почуття. Якщо зростання немає, настає застій. Мистецтво виховання може бути визначене як "сприяння зростанню". Це звучить тривіально, але це один з найвірніших і стійких критеріїв виховного процесу. Наскільки ваш урок сприяє зростанню? Наскільки він розвиває здібності учнів? Наскільки наше викладання сприяє процесу самостійного зростання учнів? p align="justify"> Євангеліє дає прекрасну ілюстрацію подібного підходу. Виховуючи, Ісус Христос найчастіше вживає притчі, тобто "Мова мистецтва", коли знайомі образи повсякденному житті допомагають слухачам відкрити і сприйняти глибшу істину. Навчання притчами вимагає від слухача чималих зусиль. Він сам повинен усвідомити значення образу. Це акт творчий. Коль скоро ідея уяснена, її можна продовжити і розвинути. Але насамперед необхідно сприйняти образ, ототожнити себе з героєм розповіді, пережити те, що пережив він. Таке навчання більш сприяє зростанню, ніж виклад силогізмів і неспростовних логічних схем. p align="justify"> Далі, до кожної людини Христос звертається на його мові, враховуючи його рівень духовного розвитку. Він не відкриває Себе повністю відразу ж, і Євангелія кілька разів згадують, що "люди не розуміли Його". І не було двох людей, яким би Він відкрився однаково. Вельми індивідуально, поступово усвідомлювали Його учні, Хто перебуває з ними. p align="justify"> Християнське виховання в сім'ї не зводиться лише до пасивного, статичного засвоєнню дитиною сімейних правил. Християнське виховання покликане враховувати постійні зміни в характері дитини: змінюється його розуміння любові, єдності, слухняності, радості і горя. p align="justify"> У школі зростання можливе лише в тому випадку, коли вчитель оволодіває увагою учня, пробуджуючи в ньому сумніви, думки, бажання сперечатися, досліджувати, вирішувати проблему в ході уроку. Навчальний процес повинен ставити перед учнем питання, відповідні його рівню і визнані учнем справжніми проблемами, і надавати йому інформацію, необхідну для вирішення цих проблем. Недостатньо просто піднести якийсь обсяг фактичних знань. Всі способи зробити урок цікавим, всі новітні засоби навчання даремні, якщо вони не пробуджують творчі зусилля дитини, не заохочують його розвитку. p align="justify"> Ми сприяємо зростанню не тоді, коли говоримо про нього, а лише в тому випадку, коли наш метод навчання пробуджує творче зусилля, пошуки, помилки, дух дослідження і, нарешті, рішення проблем.

На даний момент, коли змінюється світогляд, цінності, традиції, втрачаютьс...


Назад | сторінка 23 з 29 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Статеве виховання. Коли починати
  • Реферат на тему: Економічне зростання і фактори його розвитку
  • Реферат на тему: Економічне зростання, його елементи та стадії розвитку
  • Реферат на тему: Економічне зростання і його чинники
  • Реферат на тему: Економічне зростання і його моделі