Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Романтизм і християнство

Реферат Романтизм і християнство





алеко ходити не треба. Ви ніколи не рахували, скільки по наших вулицях ходить молодих людей з перевернутими хрестами і пентаграмами на шиї? А ви порахуйте ... Безрадісна картина!

У чому ж причина? І що далі щось робити? Спробуємо замислитися над цими питаннями. Вважаю, причина такої низької популярності християнства серед молоді досить банальна - християнство перестало бути цікавим, перетворившись на офіційне сповідування законослухняних громадян. У деяких країнах, наприклад у Швеції, дитина, народжуючись, автоматично стає членом лютеранської церкви. В Америці, де Церква несе такі світські обов'язки як реєстрація шлюбів майже все населення (нащадки вихідців з Європи) формально належать до якої-небудь християнської деномінації, хоча далеко не всі з них вірять у Бога. У нас в Росії також існує думка, що російська - теж саме що православний, навіть якщо невіруючий.

Цілком природно, що таке християнство залишається малопривабливим для молоді. Зникла та романтика християнства, яка змушувала св. Франциска і його друзів стрибати під дощем і співати хвалу Великому Царю, яка тягла молодих людей у ??Святу Землю, захищати християнські святині, яка гнала місіонерів, у тому числі зовсім юних, за тисячі кілометрів, щоб дійти до краю землі і там розповісти всім про любов Христа.

Сьогодні ми забули про це. Ми боїмося згадувати про хрестових походах, намагаємося поменше говорити про місію в нехристиянських країнах, щоб не ображати релігійні почуття буддистів ... Ми панічно боїмося звинувачень у прозелітизмі ...

І ось, молодь, відвернувшись від Церкви, шукає романтики в езотериці і окультизмі, йде в секти, поповнюючи ряди ворогів християнства. Чи не лицар - воїн Христа, захисник слабких є прикладом для наслідування, а язичник, що не визнає нічого, крім сили. Абсурдно! І прикро ...

Молодих людей завжди привертає благородство і доброта, сміливість і активність. Воістину християнські якості! Але чи є ми, сучасні російські християни, і особливо російські католики гідним прикладом для оточуючих нас молодих людей? Та й християни ми взагалі, якщо найбільше на що ми здатні, це процесія що не виходить за ворота храму? Вже не соромимося ми своєї віри? Чи не боїмося ми брати на себе відповідальність? І чи здатні ми взагалі зробити що-небудь важливе, не замислюючись про те, що скажуть про нас недоброзичливці?

Безсумнівно, не потрібно переноситися в Середньовіччі, щоб палатиме вогнем віри. Християнство і сьогодні романтично, якщо воно справжнє, а не формальне, якщо воно - життя для Христа, а не звичка відвідувати церкву на Великдень і Різдво??. Саме рутинність і формалізм, то, в чому ще дві тисячі років тому Ісус дорікав фарисеїв, сьогодні відштовхує молодь від Церкви.

Романтика християнства - в активній дії: в безкорисливому служінні ближньому, у невпинному свідоцтві віри. І в тихій молитві вранці в безлюдному храмі. Найголовніше - щоб віра була живою і була сенсом життя.

Князь світу цього raquo ;, званий також батьком брехні часто бореться з християнством не відкрите, а з-під тишка, намагаючись розчинити Церква, у світі, зростися її з державними структурами, перетворивши на елемент цивілізації і т. п. Але християнство - це завжди протест проти світу цього, про це не можна забувати. Царство Моє не від світу цього - Говорить Господь (Ін. 18, 36). Мужайтесь: Я переміг світ! (Ін. 16, 33). І ми, послідовники Ісуса Христа, повинні жити в цьому світі і бути світлом йому, але не належати йому (СР Ін. 17, 16 - 18). Християнство завжди маргінально - його романтичність також і в цьому. Воно - виклик цивілізації з усіма її вадами і хибними цінностями. Тих, хто прагне жити для Христа женуть і висміюють, називаючи фанатиками. Справжній християнин - другий raquo ;, він живе не за законами світу, а за законами Бога, він мислить інакше raquo ;. Може бути в цьому інакомисленні сьогодні і складається привабливість християнства для молоді?

Для того щоб стати прикладом і повести за собою нам слід усвідомити свою опозиційність звичаям сучасної цивілізації, і жити і діяти не так як усі, а так як вчить Христос. Тоді ми зможемо повніше відчути себе членами Церкви - Громади, яка в океані брехні і суєти є кораблем спасіння.

Упевнений, саме тоді молоді люди підуть за нами, коли побачать, що ми не з світом цим raquo ;, а з Христом, що ми пишаємося цим, і не соромимося на весь голос свідчити про свою віру:словом і добрими справами.

ЩО ОЗНАЧАЄ: люби ближнього свого

Уявіть собі: на вулиці ви побачили, як з якоюсь людиною стало погано або, припустимо, до нього пристають негідники, але ви пройшли повз як ні в чому не бувало - а потім раптом з'ясовується, що це був ваш родич або близька людина, яко...


Назад | сторінка 7 з 10 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Християнство: Витоки, секти. Християнство в Україні
  • Реферат на тему: Прийняття християнства на Русі. Роль церкви в житті Давньоруської держави
  • Реферат на тему: Прийняття християнства на Русі. Роль церкви в житті Давньоруської держави ...
  • Реферат на тему: Пристосування до життя молодих людей з поселень різних типів
  • Реферат на тему: Християнство в сучасному світі