Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології

















Дипломна робота

Месіанська єврейська громада в есхатології

ВСТУП


Даний дослідницький проект - це спроба визначення ролі і місця месіанської іудейської (єврейської) громади (надалі: месіанська община) в есхатології.

Ми бачимо зростання числа месіанських єврейських громад не тільки в Україні, але по всьому світу і в державі Ізраїль. Але в міру зростання месіанських юдеїв (євреїв), по-перше, росте і певна напруженість у відносинах даного руху з усіма християнськими конфесіями та деномінаціями, по-второи, з боку ортодоксальних іудеїв, особливо з боку Хабада. У третє, зростає певну напругу і в самому месіанське єврейському русі з приводу визначення рамок дотримання Тори (Закону), і співвідношенням його, Закону, з благодаттю, дарованої через Ісуса Христа, святкуванні біблійних свят, а також у взаєминах Мессинского руху, в особі месіанських громад і місій, з Церквою. І цей рух, за твердженням багатьох месіанських лідерів і богословів, претендує на особливе ставлення з сторони не єврейській частині Церкви, бажаючи стати епіцентром і флагманом у підготовці всієї багатонаціональної Церкви до зустрічі з Господом Ісусом під час вітрила. Так, у своїй магістерській роботі, месіанський єврей Л. Крутер пише, що «без залишку врятованих євреїв, церква не буде захоплена або без єврейської частини церкві, не буде захоплення». А неєврейська частина лідерів і богословів Церкви протягом історії (у своїй більшості) пручається визнанню за Ізраїлем і за євреями, в тому числі і месіанськими, якоїсь особливої ??значущості для підготовки багатонаціональної Церкви до вітрила. Багатьом християнам не зрозуміло, як можна поєднати життя у вірі в Ісуса Христа з дотриманням старозавітного Закону. Для багатьох християнських лідерів сучасності абсолютно не ясна роль і призначення месіанської общини, приводячи як аргумент цитату з Еф.2: 15,16. Часто можна почути відповідь, що є Церква і євреї можуть рятуватися в ній. І тут ми зустрічаємося з деякою плутаниною - месіанська община - це Церква чи не церква? І перед нами виникають хвилюючі питання: «Чому досі Церква не знайшла ефективних точок дотику з єврейським народом для його євангелізації?», «І чому майже кожна спроба євангелізувати євреїв з боку християн закінчується невдачею?», «Відкинув Чи Бог Ізраїлю самого Ізраїлю , як етнічну групу? »,« чи бажає Творець, щоб євреї просто рятувалися, залишаючи свої культуру і багаті традиції? »,« Чи коректно давати місце висловом «Національна церква», як право кожної етнічної групи служити і сповідувати Ісуса Христа у своєму національному культурному контексті? »,« Наскільки важливо робити поділ в Церкві на євреїв і інші народи, на єврейські церкви та інші національні церкви? »

Актуальність даного дослідницького проекту полягає в тому, що це допоможе більш ясно побачити і зрозуміти ту роль і функції месіанської общини, якими її наділили наш творець і Біблія, у долі Церкви і всього світу.

На наш погляд Церква Ісуса Христа зросте в Полноте «в Того, Який є глава Христос» (Еф.4: 15) тоді, коли саме між єврейською і неєврейською частинами Церкви запанує «справжня любов» (Еф.4: 15). Ми віримо, що виконання пророцтва ап. Павла з Еф.5: 27 про Славної Церкви «не має плями чи вади, чи чогось подібного, але щоб була свята й непорочна» лежить, якщо не повністю, то зокрема в площині правильних взаємин єврейської та неєврейської складової Церкви і Церкви в цілому до етнічного Ізраїлю або Якову. Ряд пророцтв, зокрема Іс.27: 6, 66: 10-11, Зах.14: 16-19 ставить перспективу благоденства, процвітання язичницьких народів на Землі в повну залежність їх від правильних взаємин з етнічним Ізраїлем.

Нашим завданням є затвердити головна теза нашого дослідження, грунтуючись на Біблійної істини.

Отже, теза даного дослідницького проекту: без належного функціонування месіанської єврейської громади Церква не зможе належним чином підготуватися до 2-го пришестя Ісуса Христа.

Об'єктом нашого дослідження є іудео-християнська традиція.

Предмет дослідження - роль месіанської общини в есхатології.

У даному дослідженні були використані наступні методи двох основних систем методології: емпіричної та теоретичної. Це синтез, індуктивний і дедуктивний метод, аналіз, змішування. Ми досліджували різні школи герменевтики в тлумаченні пророцтв і використовували історико-літературну екзегезу та типологію.

У нашому дослідженні спочатку ми представимо різні точки зору на підтримку і в спростування нашої тези, зробимо попередні висновки і досліджуємо динаміку розвитку месіанського єврейського руху, починаючи від першого месіанської єврейської громади ...


сторінка 1 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Проект реставрації Хрестовоздвиженської церкви Старообрядницької громади Бі ...
  • Реферат на тему: Ставлення Католицької церкви до екуменічного руху
  • Реферат на тему: Ставлення Католицької церкви до екуменічного руху
  • Реферат на тему: Роль церкви в Давньоруській державі
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа