Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





в Єрусалимі, очолюваної ап. Яковом та іншими Апостолами Ісуса Христа і її вплив на поширення Євангелія Царства серед язичників. І згідно з біблейськими пророцтвам і твердженнями Біблії (Старий і Новий Заповіти) визначимо, яку роль відіграє месіанська єврейська громада в есхатології. Для цього ми розглянемо різні точки зору, що мають місце в різних богословських системах відносно ролі Ізраїлю в Божих планах, його взаєминах з Церквою.

Найбільш близько підійшов до вирішення вищенаведеної проблеми месіанський єврей, магістр богослов'я Давид Стерн. Але він в основному займається питаннями формування месіанського іудаїзму, месіанського систематичного богослов'я. Тому ми, згідно Втор.13: 14 «то ти розшукай, досліджувати, і будеш добре питати», розшукаємо, досліджуємо і розпитаємо про різних поглядах по даній темі і постараємося зіставити їх Письмом, провівши екзегетичному розбір чотирьох ключових уривків (по два зі Старого та Нового Завітів), на які спираються месіанські єврейські богослови і лідери. Для цього ми спочатку введемо і дамо визначення ряду термінів, які будемо використовувати в роботі.

У даному проекті будуть освячені наступні питання:

Навіщо потрібна месіанська єврейська громада? У чому її унікальність? Яка користь для Церкви від існування месіанської общини? Яка користь для етнічного Ізраїлю? Яка роль месіанської общини в есхатології? Не є метою даного дослідження визначення співвідношення старозавітного закону і благодаті. Також ми не ставимо під сумнів у своїх міркуваннях питання особистого Порятунку людини (незалежно єврей він чи неєврей), яке тільки у Христі Ісусі (Ієшуа Месії). Наша робота більше спрямована на визначення Шляхів нашого Господа; визначення того, Що? Як? Коли? робить Бог і буде робити, готуючи світ, Церква і Ізраїль для Свого Пришестя, і яка в цьому наша роль, роль учнів Ісуса Христа; визначення важливості досягнення певних взаємин між етнічними євреями і язичниками в Тілі і відносини Єдиної Церкви всього Ізраїля.

Наша робота складається з вступу, чотирьох розділів з підрозділами, висновків, списку використаних джерел та літератури та додатку.


РОЗДІЛ 1. ПРОБЛЕМА ВЗАЄМОВІДНОСИН МІЖ християн і євреїв


На перший погляд в назві нашої глави є певне протиріччя, тому протиставляємо людей за релігійною та національною ознакою - «християнами і євреями», що на перший погляд не коректно. Але саме таке протиставлення, найчастіше, має місце на богословському рівні в працях Отців Церкви, Реформаторів, в Талмуді і працях ордоксальних рабинів, на побутовому рівні в житті, як єврейського народу, так і серед всіх інших народів. У месіанської єврейській громаді слово «єврей» і слово «християнин» з'єднуються, тому на перших порах руху по відновленню єврейського народу у вірі Месію Ісуса в 19в. (ми торкнемося більш потробно цього питання в історичній частині) уверовавших євреїв називали іудео-християнами. Але надалі, після етапу переосмислення в спробі самоідентифікації, вивчення історії єврейського народу і церкви, увірували євреї стали називати себе «месіанськими євреями», а віровчення - «месіанським іудаїзмом». Тим самим була відкинута спроба можливого з'єднання двох богословських систем «християнства» і «равіністіческого іудаїзму» розвивалися з історії паралельно в активному протиборстві один одному. Тепер повірила в Ісуса Христа єврей звертає свій погляд до традиції першоапостольської церкви, 1-й мессіаснкой громаді, і біблійному іудаїзму, як джерелу свого споконвічного віровчення, що прийшов від Бога Авраама.


. 1 Поняття і терміни


Для більш точного розуміння суті дослідження ми вводимо ряд термінів і понять, вкладаючи в них наступний сенс, а також наводимо загальновідомі:

Церква

«Спільнота всіх істинно віруючих у всі часи», «зібрання віруючих, які покликані Богом із цього світу в Його Царство і з'єднані з Ісусом Христом». М. Еріксон пише, що Церква почалася лише в П'ятидесятницю. Ми думаємо, що прав і У.Грудем і М. Еріксона. Т.к. слова ап.Павла: «Христос полюбив Церкву, і віддав за неї» (Еф.5: 25), «Все підкорив під ноги Його, і Його дав найвище за все за Голову Церкви, яка є тіло Його, повнота що все всім наповняє» (Еф.1: 22,23) й що відбулися СОБИТІЯ після Захоплення Пани («і повідкривались гроби, і повставало багато тіл спочилих святих і, вийшовши з гробів, по Його воскресенні, увійшли у святе місто і явилися багатьом» Матф.27:52,53) говорять на користь того, що Церква - «спільноту всіх істинно віруючих у всі часи», але «початку бути» саме після хресної смерті Ісуса і Воскресіння. Є багато вказівок в ТаНаХе (ВЗ) на те, що Бог мислить про праведників ВЗ як про Церкву. Так Бог каже Мойсеєві: «Збери Мені той народ, і слухатимуть слів Моїх, із яких вони навчаться боятися Мене ...


Назад | сторінка 2 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Вчення про церкву у святих отців і вчителів церкви
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю