Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Християнські доктрини

Реферат Християнські доктрини





Християнські доктрини

Міф про розп'яття

Християни найбільше одностайні щодо того, що Ісус був розп'ятий, тому що всі догмати їх віри засновані на цьому міфі: святість хреста, вчення про спокуту, паска і причастя і т. д. не мають ніякого сенсу, якщо не було розп'яття. Майже всі частини Нового Завіту містять цю легенду, хоча в наявності і взаємні суперечності.

Почнемо з того, що розглянемо критично внутрішні свідоцтва (наскільки б мізерні вони не були), що містяться в різних Євангеліях.

Наші християнські побратими приводили пророцтва про загибель Ісуса на хресті і його наступному те. Євангелія згадують, що Ісус повідомляв оточуючим його, що буде убитий і похований на три дні і три ночі, і знову повстане з могили. Євангеліє від Матвія стверджує, що коли деякі книжники вимагали знамення в доказ його месіанства, Ісус відповів: "... рід лукавий і перелюбне шукає ознаки, та ознаки йому не дадуть, окрім ознаки Іони пророка; Як Йона був у череві кита три дні і три ночі, так і Син Людський у серці землі три дні і три ночі "(1). p> Заява Матвія зовсім недвозначно. Надалі воно підтверджено і іншими євангелістами (2).

Зі Старого Завіту в свідоцтво наводиться наступний вірш Книги Пророка Іони:

"І призначив Господь велику рибу, щоб проковтнула Йону і був Йона в середині цієї риби три дні та три ночі "

Згідно старозавітній версії, пророк Йона (мир йому!) залишався у череві кита три дні і три ночі, після чого він чудово воскрес, будучи викинуть китом. Ясно, що Ісус, маючи на увазі чудесний порятунок Іони, зробив таку визначене та невиправдане заяву про єдиному, але найбільш значному знаменні. Як і пророк Йона, він має зазнати поховання у череві землі на такий же термін, тобто на троє діб. Доля всього міфу про розп'яття залежить від цього єдиного пророцтва, і його невиконання ipso facto розвалює всю надбудову.

Євангелія одностайні в тому, що Ісус був розп'ятий у п'ятницю, тобто перед єврейською суботою. Лука оповідає; "було ж близько шостої години дня" (4). Марк стверджує: "І як настав вечір, бо була п'ятниця, тобто, день перед суботою "(5). Матвій каже:" На другий день, який слідує за п'ятницею, зібралися первосвященики та фарисеї до Пилата "(6). Іоанн розповідає: "Але як тоді була п'ятниця, то юдеї, щоб не залишити тіл на хресті в суботу ... "(7). Це означає, що розп'яття відбулося в п'ятницю. Серед християн не існує двох думок щодо того, що це подія мала місце в п'ятницю, яка відзначається щорічно як пристрасна П'ятниця. Що ж стосується дня воскресіння, то знову ж євангелісти сходяться на тому, що воно сталося вранці наступного дня. Матвій каже: "По минула ж субота, на світанку першого дня тижня, прийшла Марія Магдалина та Інша Марія побачити гріб (8); Марк: "І на світанку, в перший день тижня, приходять до гробу, на схід сонця "(9); Лука:" У перший же день тижня, дуже рано ... прийшли вони до гробу "(10),...


сторінка 1 з 28 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Українські Легендарні оповіді. Уособлення днів тижня: Святий Monday, Свята ...
  • Реферат на тему: Еволюція лірічного героя у "Гімнах до ночі" Новаліса
  • Реферат на тему: Апокрифічні джерела: євангелія юдео-християнські та гностичні
  • Реферат на тему: Кризи. Пророцтва Пророка