Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Історична довідка Десяти Заповідей

Реферат Історична довідка Десяти Заповідей





Історична довідка Десяти Заповідей


Заповіді були представлені Мойсеєм, який отримав цей закон від різних афро-азіатських народів, особливо месопотамської культури, інтуїтивно вловити і дотримувалися його. Мойсей був не тільки воєначальником, а й видатним знавцем давньої і сучасної йому єгипетської культури. Особливо добре він міг бути знайомий із загубленими для нас історичними творами і життєписами таких цивілізацій, як халдейська, шумерська, хетська, а також з їх космогониями: тобто з ученим спадщиною, висхідним до десятого тисячоліття до Р. X.

Сьогодні в західній системі цінностей іудео-християнська культура прагне виступити як ідеологічного обгрунтування будь-якої моралі.

У цій редукції, яку, безумовно можна прийняти як редукцію загального способу життя, і треба сприймати заповіді Мойсея. Вони слідують після преамбули, яка підтверджує владу Бога і його право проголосити закон для всіх своїх підданих ("Я Господь, Бог твій"), в наступному порядку:

1 - Так не буде в тебе інших богів перед особою моїм.

2 - Не свідчи імені Господа, Бога твого, марно.

3 - Пам'ятай день суботній, щоб святити його.

4 - Шануй батька твого і матір твою.

5 - Не вбивай.

6 - Чи не зробиш собі порочних дій.

7 - Не кради!.

8 - Не свідчи неправдиво на ближнього твого.

9 - не бажай жони ближнього твого. p> 10 - не бажай майна ближнього твого.

Цей закон був оприлюднений у момент зовсім очевидного втручання позаземної цивілізації або, в нашій термінології, "Монітора відхилення" планетарного масштабу. Справді, біблійне опис свідчить, що народ боявся цього невидимого Бога, який давав про себе знати лише голосом. Залишимо осторонь той факт, що Бога не можна "Побачити"; якби він був бачимо, він був би вже не Богом, а феноменологічної редукцією, отже - нічим.

Бог є вічна сутність, перетворюєш себе в кожному акті, не будучи жодним з них; тобто це до такої міри "Чистий акт", що він не опісуем ні феноменологически, ні в яких би то не було кордонах думки або логіки, оскільки як тільки він опинився б конфигурирован в тій чи іншій формі - феноменологически, інтелектуально, сенсорно, енергетично або космічно, - він би вже мав якимсь периметром, якимсь межею і, отже, ми отримали б ніщо. Адже Бога неможливо бачити, чути або відчувати на дотик ... Бог просто є. Говорячи про "Бога" я маю на увазі "головне початок, який активізує всі, що фактично існує тут і де б то не було ".

У ті часи єврейський народ, як і інші, поклонявся багатьом богам, тобто був звичайним язичницьким народом. На мій погляд, в цьому був ряд позитивних аспектів. По-перше, в пам'яті такого народу були живі діяння принців і героїв, що забезпечили своїми справами і подвигами добробут соціуму; отже, їх міфологізація означала не тільки пам'ять, але і пафос, стимул для всіх тих, хто продовжував рух цивілізації вперед.

друге, ще пам'ятне було втручання п...


сторінка 1 з 5 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Аналіз раціонального обгрунтування буття Бога
  • Реферат на тему: Триєдність Бога
  • Реферат на тему: Мета Бога для шлюбу та сім'ї