Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Контрольные работы » Формування християнського характеру

Реферат Формування християнського характеру





Введення


Характер - одна з найскладніших сторін духовного життя. Характер буває слабкий і сильний, гріховний і праведний. Ідеалом ж для всіх християн є один і той же характер - характер Ісуса Христа. p align="justify"> На формування та розвиток характеру впливає все, що ми дивимося, що ми слухаємо, що читаємо, у що граємо, чим займаємося, з ким спілкуємося, а головне - про що ми думаємо. Все, що нас оточує, впливає на наш характер і сприяє його формуванню або в добром, або в злом напрямку. p align="justify"> Тема характеру дуже актуальна для християнського світу. Віра в Христа нерозривно пов'язана з тим, що ми повинні стати В«новимВ» творінням. А нове творіння - це і є новий спосіб мислення, поведінки, заміна старих звичок і цінностей на нові, угодні Богові. p align="justify"> Тема, яка розкривала б шляхи формування християнського характеру, не просто актуальна, але і не до кінця освячена. Коли мова заходить про зміни, людям часто стає некомфортно; зміна ж свого внутрішнього В«яВ» ще й болісно. Працювати над зміною свого характеру буде лише той християнин, хто твердо вирішив підпорядкувати себе волі Бога. p align="justify"> Ця робота і присвячена короткому огляду тих шляхів, які належить пройти християнину, щоб перетворитися в образ Христів.

Вивчення життя Ісуса і роздуми над його вчинками, словами, звичками є основою формування християнського характеру.

Пройти нелегкий шлях перетворення допоможуть християнину духовні керівники, суворі вчителі, Божий Дух, а також інші християни.

Для написання цієї роботи була використана література: Слово Боже, підручник А. Шульги В«Розвиток християнського баченняВ», книги Д-р Стен І. Де Ковен, Лестера Самралла, а також робота Брюса Уїлкінсона.

1. П'ять рівнів на шляху перетворення характеру


В«Кажуть, що характер - це те, ким ви є, коли вас ніхто не бачить. Цим характер принципово відрізняється від поведінки - зовнішньої сторони нашого життя. Характер - це те, що існує всередині нас В»[5. С. 26]. p align="justify"> А. Шульга у своїй книзі В«Розвиток християнського характеруВ» наводить ще кілька визначень цього поняття. Найбільш ємне і доступне - це визначення словника Ожегова С.І. і Шведової Ю.А.: В«Характер - сукупність психічних, духовних властивостей людини, що виявляються в його поведінціВ» [2.с. 17]. p align="justify"> Які ж якості характеризують християнина? Любов, вірність, лагідність, терпіння, смиренність, відділення від світу та ін

Щоб перетворитися в характер Христовий, потрібно пройти чималий шлях. І помиляються ті, які вважають, що характер людини автоматично перетвориться в момент покаяння, що Богу байдужий наш характер, оскільки гріхи вже прощені, що зміна характеру відбувається швидко, легко і безболісно. p align="justify"> Брюс Вілкінсон у своїй робо...


сторінка 1 з 6 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Поняття про характер. Структура характеру. Акцентуації характеру
  • Реферат на тему: Характер і його типи. Акцентуація характеру
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Зіставній аналіз періодичних видань для дітей християнського и світського х ...
  • Реферат на тему: Характер особистості і його акцентуації