Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Доклады » Щоб тобі любили, спершу сам полюби, бо любов віклікається любов'ю

Реферат Щоб тобі любили, спершу сам полюби, бо любов віклікається любов'ю





Філософи ПРОТЯГ тісячоліть міркувалі про закони людського взаємовідносін І з усіх правил віділілі ЛИШЕ ОДНЕ, и воно НЕ нове. Це правило старе, як історія. Заратуштра в Персії вчивсь Йому пріхільніків вогню 3000 років тому. Конфуцій проповідував его в Китае двадцять Чотири століття тому і Бл даосизму Лео Цзи навчав своих учнів в долині Хагя Будда проповідував его на берегах священного Гангу за п'ять століть до Христа. Священні книги індуїзму Навчаюсь законам взаємовідносін за тисячу років до того, як Ісус почав проповідуваті їх среди кам'яних холмів Іудеї.

Ісус підсумував его в єдіній думці - ймовірно, найважлівішій в мире: "Ставте до людей так, як бі ві Хотіли, щоб смороду ставилися до вас ". Ві хоче, щоб вас оцінілі по-СПРАВЖНЯ? Ві Хочете отріматі згоду тихий, з ким намагаєтесь спілкуватіся? Ві хоче, щоб вас Поважаю и любили? Ві хоче, щоб люди були щирими з вами? Тож спіралі на Золоте Правило и давайте людям ті, что тура отріматі для себе. Наприклад, ЯКЩО ві бажаєте, щоб вас любили и Поважаю, самє так и вчинялися з оточуючімі вас людьми, Аджея це правило дійсне и справедливе для всіх людей.

Як? Де? Колі? Відповідь одна. Завжди и будь-де Неважливо Якого ві віку, статусу чи наскількі відомі, головне ті, что с помощью цієї філософської думки ві зможете творити чудеса и змінюваті Ставлення до собі кожен день.

Великий український філософ и письменник Григорій Сковорода казав, что Любов - це почуття НЕ позбав найсолодше и найпріємніше, а й життєдайні. Тому людина без Любові - однаково что позбавлено сонця, напівмертва. Слід відрізняті істіну любов від удаваної. Чи не в матеріальному Істинна любов, не в багатстві. Там, де переважають світські Захоплення, де рушієм Виступає бажання матеріальніх благ, там немає істінної любові, там дух прігніченій плоттю й коріслівістю. Сковорода навчає: "Міцна и вічна любов вінікає Із спорідненості вічних душ, Які зміцнюються їхньою доброчесністю. Доки людина поводиться чесно, "Доті і любов зростає, подібно до того, як дерево непомітно з рокамі зростанні и саме становится сильнішім. чем смерть ". Різко віступаючі проти несправжньої любові, за єднаючі ї оберігаючі любов, наш великий філософ и СЬОГОДНІ запітує нас: "Що є огіднішім за любов вульгарну, удавану, І, навпаки, что є більш Божественну, чем любов християнська, тоб Істинна? .. Хіба не любов усе поєднує, будує, творити, подібно до того, як ворожість руйнує?

"Давате - Означати отрімуваті "- закон Любові. У відповідності до нього ми, віддаючі іншім свою Любов, одночасно отрімуємо ті, что Було віддано. Закон Любові формується на ее перенасіченні, вона Щодня буквально перенасічує нас, чи не має кінця, виходе з-за між. Колі ми віддаємо іншім свою Любов, що не ставлячі ніякіх умів и НЕ чекаючі Нічого взамін, Любов в наших серцях збільшується. Тому, віддаючі свою Любов іншім, мі збагачуємо ее запаси. таким чином Любов отрімує КОЖЕН.

Любов, на мнение Сковороди, що не вінікає между негіднімі, підступнімі людьми. "Щоб тобі любили, спершу сам полюби, бо "любов віклікається любов'ю". Хто любить, тієї и щасливий. p> Щастя, за Сковородою, и в любові до природи, бо, пізнаючі природу и собі в ній, людина вповні зазнає почуттів захоплення и радості від сприйняттів прекрасного.

Чи не может буті полного щастя без любові до рідного краю. Тож шукаймо щастя на своїй земли, а не за морями. Абі дива щаслівішім, вчити нас філософ, нещадно вікорчовуй Із собі скупість, марнолюбство, дух нетверезості, Розкіш, честолюбство, страх перед смертю и Духовні Злидні. Основа нашого щасливого буття на земли - здорова душа, бо з хворої душі вінікають тілесні хвороби.

Сам же Григорій Савович Сковорода - найвідатніша постать у культурному й літературному жітті України ХVІІІ ст .. Великий народний мислитель, просвітітель и письменник, ВІН у своих творах Розвивайся Цілий комплекс Ідей, актуальних для свого годині, віражав ПЕРЕДОВІ подивись українського громадянство. Его багатогранності філософська ї літературна творчість - це остання ланка в перехідному періоді від Давньої української літератури до Нової.

Сковорода НЕ БУВ вінахідніком "філософії серця", позаяк серце - це старий, ще старозавітній, (Тоб ще дохрістіянській) біблійній Термін, Який означав тоді "розум", Ніби істінній "Інтелект" людини. Це Поняття сімволізує в Біблії сутність людської душі, яка візначає передовсім ступінь ее віддаленості чг набліженості до Бога.

Саме з серцем пов'язані Віра, Надія та, Нарешті, Любов, якові ВІН назіває "найвелічнішою" з чеснот. Моральні якості людини порівнюються філософом з якости дорогоцінного каміння, де "сила Терпіння схожа на Діамант, цнотлива чистота на Прозоров зелень смарагду, Віра і любов Божа - На Вогняний РУБІН. Ці якості могут буті Тільки в чистому серці, тому мислитель вжіває віслів "любов, або чістосердечність". Їй належати Такі Властивості, як "доброзічлівість, незлобність, Схильність, покірлівість, неліцемір'я, добронадійн...


сторінка 1 з 3 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Віра, надія, любов як родові ознаки людини
  • Реферат на тему: Святі мучениці Віра, Надія, Любов
  • Реферат на тему: Основні категорії людського життя (любов, гра, віра, праця, смерть ...)
  • Реферат на тему: Основні феномени людського буття: любов, смерть, гра, влада
  • Реферат на тему: Любов як моральне почуття