Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Християнське вчення про ангелів

Реферат Християнське вчення про ангелів





Зміст


Введення

. Ангельські чини

. Архангели

.1 Архангел Михайло

.2 Архангел Гавриїл

.3 Архангел Рафаїл

2.4 Архангел Уриїл

2.5 Архангел Селафіїл

.6 Архангел Иегудиил

.7 Архангел Вархов

.8 Архангел Ієремиїл

3. Молитви Архангелам на кожен день

Висновок

Список джерел



Введення


За християнським вченням всі ангели - суть службові духи. Вони створені були Богом перш створення матеріального світу, над яким вони мають значну владу. Їх значно більше, ніж усіх людей. Призначення ангелів: глорифікація Бога, втілення слави Його, направляти і втілювати благодать на славу Божу (бо вони - велика допомога рятує), їх доля - славослів'я Бога і виконання Його доручень, волі. Ангели, так само, як і люди, мають розум і розум їх багато більш досконалий, ніж людський. Ангели - вічні. Найчастіше ангели зображуються у вигляді безбородих юнаків, у світлих дияконських (символ служіння) вбраннях (стихар, орар, доручи), з крилами за спиною (символ швидкості) і з німбом над головою. Однак у видіннях ангели поставали людям і як шестикрилі (коли Ангели не подібні людині за зовнішнім виглядом, тоді крила їх - як хвилясті потоки благодаті) і у вигляді коліс, засіяних очима, і у вигляді істот з чотирма особами на голові, і як мечі вогненні обертові, а то й у вигляді химерних тварин (сфінкси, химери, кентаври, пегаси, грифони, єдинороги та ін.)



1. Ангельські чини


В ангельському світі була заснована Богом сувора ієрархія з 9-ти ангельських чинів: серафими, херувими, престоли, господства, Сили, Влади, Начала, Архангели, Ангели. Що керував усім ангельським воїнством Денница - наймогутніший, талановитий, красивий і наближений до Бога, настільки загордився своєю найвищою становищем серед інших ангелів, що відмовився визнати людину як істота, за здібностями рівне Богу (мається на увазі здатність людини творити і бачити суть речей), тобто вище його, сам захотів стати вище Бога, і через що він і був скинутий. Більше того, йому вдалося спокусити безліч ангелів з різних чинів. І в цей момент Архістратиг Михаїл закликав коливних залишатися вірними Богу, очолив воїнство світлих ангелів і вразив Денницю (який став називатися дияволом, сатаною, лукавим і пр., а інші занепалі ангели - бісами, демонами, чортами та ін.) І була війна на Небі, в результаті якої нечиста сила вкинена в «глибини землі», тобто, в пекло, де зорганізуватися в царство Вельзевула, з такою ж ангельської ієрархією. Занепалі духи не до кінця позбавлені свого колишнього могутності і, по потуранню Бога, можуть вселяти людям гріховні думки і бажання, керувати ними і завдавати їм болю. Але людям же допомагають і добрі ангели, яких більше, ніж бісів (в Апокаліпсисі говориться, що змій (люципер) потягнув третину зірок (ангелів)).

Втім, ім'я духу - не те ж, що ім'я людини. Бог - Дух, і як Дух - називає істота не по минущому, але по Славі. Ім'я Ангела - ім'я його слави. Імена деяких (у православній традиції - семи) Ангелів (Архангелів) відкриті люд...


сторінка 1 з 10 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ангели в світовій літературі
  • Реферат на тему: Бог. Ангели. Божа кара
  • Реферат на тему: Діяльність бізнес-ангелів у Європі
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах