Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9

Реферат Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9





е складають самі по собі, або всі разом, або кожен окремо, Церква, І ті, і інші, і треті тільки члени Церкви, а не вся Церква, а тому не можуть існувати без інших членів , бо інакше вони не могли б виконувати тих функцій, для яких вони поставлені Богом. Різниця між особами, які мають особливі служіння, і між тими, хто цих служінь не має, чи не онтологічне, а функціональне. p align="justify"> Передусім слід з'ясувати справжнє значення священства Христа. Бо коли Його священство стало зводитися до клерикалізму категоріям і розглядатися як джерело тільки професійного священства, з'явилися і вищезгадані спотворення, що ведуть до розриву з раннім досвідом і переказом. Ми повинні зрозуміти, що священство Христа, так само, як і Його царська гідність і, як ми побачимо далі, Його пророче служіння, корениться, насамперед, у Його людській природі, є невід'ємною частиною і виразом Його людства. Саме тому, що Він є Новим Адамом, досконалою Людиною, воссоздателем людини в її цілісності і повноті, Христос є Царем, Священиком і Пророком. Користуючись богословської термінологією, можна сказати, що сотеріологіческое значення цих трьох достоїнств полягає в їх онтологічному характері, тобто в їх приналежності самій природі людини, сприйнятої Христом для його порятунку. Це означає, що природа людини включає в себе священицьке призначення, яке було віддане і втрачено в гріхопадіння, але яке відновлюється і виповнюється у Христі. Таким чином, виникає перше питання: що означає для людини його священиче звання? Тільки відповівши на це питання, з якого одночасно слід і відповідь на питання про сенс священства Христа, ми зможемо зрозуміти значення, з одного боку, В«царственого священстваВ» як дійсного способу християнського життя і, з іншого боку, професійного священства як форми існування Церкви.

В«Царствене священствоВ»: не просто царський гідність і не просто священство, але їх взаємний зв'язок як виконання, реалізація одного в іншому - така таємниця людини, що відкривається нам у Христі. Якщо атрибутами царя є влада і панування, то справа священика - приносити жертву, тобто бути посередником між Богом і творінням, В«освятителяВ» життя за допомогою її включення до Божественну волю і порядок. Це подвійна функція була властива людині із самого початку, але в якості єдиної функції, в якій природна царственість людини знаходить своє виконання у священстві, а його природне священство робить його царем творіння. Він має владу і панування над світом, але здійснює цю владу за допомогою освячення світу, приводячи його до з'єднання з Богом. Не тільки його влада від Бога і під Богом, але її метою і змістом є Бог як кінцеве благо, яке складає, як ми вже бачили, внутрішній закон всієї влади В»Тому ця влада здійснюється в жертві, яка, задовго до того як вона стала майже синонімом слова В«спокутаВ», була і все ще продовжує бути істотним вираженням прагнення людини до з'єднання з Богом, творіння - до свого здійснення в Бозі...


Назад | сторінка 11 з 24 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Буття людини і його спосіб життя
  • Реферат на тему: Зв'язок екології людини і його здоров'я
  • Реферат на тему: Зв'язок між фотографіями людини і ступенем його екстравертірованності
  • Реферат на тему: Створює людини природа, але розвиває і утворює його суспільство
  • Реферат на тему: Зв'язок темпераменту людини з його поведінкою в екстремальних ситуаціях ...