Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова

Реферат Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова





жнику можливість розгорнути перед глядачем величезний простір, в якому міг зобразити персонажів майже в натуральну величину. Глядач немовби занурюється у світ, створений художником, стає учасником що відбувається. Все це було задумано для надання більшої достовірності і реальності сцени, щоб глядач повірив, що зображене дію відбувалося насправді. p align="justify"> Художник побудував композицію на перетині діагоналей на полотні: від фігури осла до сходами храму, і від Христа до натовпу. Перетин трохи зміщений вправо за правилами "золотого перетину". У центрі його знаходиться Фарисей, таким чином, Полєнов ставить його в середину композиції: його ми бачимо першим, далі погляд переміщається на грішницю, потім на фігуру наїзника на віслюку, далі на Христа, і знову на фарисея. Таким чином, композиція виходить замкнутою, це додає цілісність роботі. Фігура Христа - сама освітлена на картині, саме в ній криється розв'язка сюжету: від його відповіді залежить подальша дія в картині. p align="justify"> У картині художник за допомогою світла вказує, що значимо, а що - другорядне: Христос і натовп досить яскраво освітлені вечірнім палестинським сонцем, в той час як учні на передньому плані і наїзник на віслюку знаходяться в тіні. Всі кольори прописані художником з точки зору тепло - холодності. Але все ж картина тепла по сприйняттю, відтінки пісочні, світлі. Фігури в тіні прописані акуратно, контрастуючи, але не випадаючи із загальної кольорово-тонової композиції. Пейзаж м'яко віддаляється вдалину, але все ж, не віддалений кольором і тоном. p align="justify"> Білі, коричневі, зелені та сині плями одягів створюють основну барвисту гаму картини, її ускладнюють жовто-рожеві тони храму, освітленого золотистими променями сонця. Художник посилює тону, підкреслюючи вечірній час. Незважаючи на добре передану перспективу, твір здається площинним, що властиво академічного живопису, можливо, це від того, що художник мало підсилює або послаблює тон. У всій картині художник не користується чорним кольором, що створює неповторну м'якість кольору. Задній план пише окремими широкими мазками, в той час як передній план і фігуру Христа виписує найдрібнішими деталями. Світлотінь поділяє картину на основні маси, що було характерно для епохи романтизму. p align="justify"> Центральним героєм картини стає фарисей, що задає питання Ісуса: "Учителю ... Мойсей же в Законі звелів нам побивати камінням таких. Ти що скажеш? ". Але, як не дивно, не ці слова несуть основне смислове навантаження, незважаючи на те, що вони явно вимовлені в картині. А головною стає фраза "Хто з вас без гріха, нехай першим кине в неї камінь". Ці слова ще не виголошені, вони немов витають над героями і чекають своєї години, але саме вони розкривають сенс картини. Христос завмер в очікуванні, його мало турбують ці голодні розправи жорстокі люди, але він вірить у силу розуму, він упевнений у своїй правоті і нічого не боїться. Реакція сидять навколо нього учнів спокійна, немає засу...


Назад | сторінка 15 з 25 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Менталітет і його вираження в етнічній картині світу
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа