Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова

Реферат Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова





дження на їхніх обличчях, немає подиву, тому що вони вірять в силу слова Ісуса. Як казав Христос "його учні - частина нього самого". Погляди всіх персонажів спрямовані на священика, що задає питання, але Христос - єдиний хто дивиться на грішницю, адже його більше хвилює її доля. Він дивиться спокійно і сміливо, він упевнений у своїй силі і правоті, що б йому не сказали - він зуміє знайти правильну відповідь. Персонажі, що складають натовп за грішницею, написані жваво і правдоподібно: кожен зображує окрему емоцію. Їх фізіономії досить карикатурні і виглядають безглуздо на тлі вікових стін величного храму і прекрасного пейзажу на дальньому плані. Фігура їде на ослику очевидця підкреслює випадковість відбувається. За задумом самого художника, ця фігура повинна була надати композиції характер природності, випадкового моменту. p align="justify"> Драму в картині становить протистояння натовпу і Христа: його спокій і напруга натовпу створює контраст. Люди, що сидять поруч з Христом, об'єднані мудрим спогляданням, а натовп, що оточує грішницю - злим сміхом. Тут ми можемо провести порівняння з картиною І.М. Крамського "Регіт" (Ілл.4), в якій ми бачимо засудженого Христа, доля якого вирішують римляни і фарисеї. Людські типи представлені дуже різноманітно і їх трактування реалістична. p align="justify"> Образ Христа на картині буквально приковує погляд глядача, ми відчуваємо що головний герой сидить на сходах, навіть відвівши погляд і розглядаючи інші персонажі. Хоча у всіх виданнях написано, що Христос дивиться на грішницю, нам здається, що він дивиться трохи вбік, абстрактно, він спостерігає за подіями як би краєм ока, що показує його зневажливе ставлення до всієї цієї ситуації. p align="justify"> Сцена розгортається в зовнішньому дворику Єрусалимського Храму, і це не випадково. Вивчивши багато джерел Полєнов вирішив, що ця сцена, мала відбуватися не в самому храмі, а біля його стін, адже в той час храмом називалося сама будівля і територія біля нього, з прилеглими дворами. У внутрішній двір не міг проникнути жоден іноземець або язичник. А на зовнішньому товпилося всі строкате населення Єрусалиму. p align="justify"> "Досі ніхто з художників, не включаючи навіть і західної мальовничій літератури, - писав А. Соболєв, - не зацікавило і не викликало на роздуми дивне як би невідповідність, у словах євангельського тексту:". .. прийшов до храму ... "і" ... писав не землі ... ". Полєнов став першим, хто з наукових досліджень дозволив це непорозуміння, і тепер ми бачимо, що в тексті євангелія немає невідповідності. p align="justify"> Необхідно уточнити, що пов'язує сидячого Христа і групу з двох фігур на вершині сходів біля входу в храм. Швидше за все, один з них - старець, законовчитель Гамаліїл, дід якого Гілель був, за твердженнями, вчителем Ісуса. Сам Полєнов писав: "У вченні Гілель, в епоху, яку ми звикли вважати ще не розвинутий ні в науковому, ні в моральному відношеннях, ми не можемо, однак, не бачити вже деякою близькості з вчен...


Назад | сторінка 16 з 25 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию