Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Сучасні нетрадиційні релігії і вірування

Реферат Сучасні нетрадиційні релігії і вірування





овинна служити всім прикладом. (Кожна дружина відчувала себе єдиною і коханою, оскільки з кожною Крішна перебував постійно в одному зі своїх образів).

Наскільки видно, в основі крішнаїтський писань лежить зовсім інша логіка, інший світогляд, ніж у християнстві. Крішна часто, з точки зору християнства, веде себе прямо аморально. Однак, за логікою крішнаїзму, Крішна - Бог, тому йому дозволені будь-які розваги. У своїх розвагах він прекрасний, людина повинна захоплюватися ним, але не сміти наслідувати його. p align="justify"> Інші боги. Крім верховного Бога, кришнаїти вірять і в інших богів. Всі інші боги не рівні Крішни, походять з його енергії. Тому їх називають напівбогами. Напівбоги мешкають на різних планетах (локах).

Кришнаїти вірять, що весь світ одухотворений. У кожної речі є дух, який втілився в ній в результаті закону карми. Подібне втілення може бути обумовлено не тільки поганою кармою. У виняткових випадках віддана душа може втілитися в який-небудь предмет, щоб зустрітися з богом або видатним гуру. Так, гопи позаздрили флейті, на якій грав Крішна. Вони говорили: "Напевно, ця флейта зробила щось особливе в минулому житті, раз сам Крішна стосується її своїми губами". Деякі з речей і рослин шануються особливо. Так, наприклад, в громадах-ашрамах кришнаїти вранці і ввечері здійснюють спеціальну церемонію поклоніння священному рослині "туласі деви" ( туласі - санскритське назва напівчагарника базиліка , деякі види якого вирощують для отримання ефірних масел і прянощів). Сектанти вважають його слугою Крішни, що живуть в тілесної формі рослини. Це відгомін древнього культу рослин, який поширений і в сучасній Індії. Кришнаїти вважають, що той, хто з'їсть, торкнеться листя куща або тільки побачить їх, звільниться від усіх нещасть і хвороб. У крішнаїтський храмах для "туласі" відведена спеціальна кімната з люмінесцентним освітленням і зволожувачами повітря. Забавно, що кришнаїти, засуджуючи стрімкий розвиток сучасної цивілізації, самі ж використовують у своєму культі її плоди.

Як вже говорилося, кришнаїти сенс життя бачать у самоусвідомленні себе, своєї істинної природи, у набутті "свідомості Крішни". Свідомість Крішни - не психологічна здатність. Під свідомістю Крішни сектанти розуміють усвідомлення себе зрадженим Бхакта Господа Крішни. Людина, яка досягла свідомості Крішни - його відданий бхакта. Щоб усвідомити себе, за вченням кришнаїтів, необхідно жити за системою "санкіртани". Санкіртана - в широкому сенсі слова, спосіб життя бгакті, у вузькому, - спів імен бога. Виспівування мантри "Харе Крішна" складає основне заняття кришнаїтів. "У наше століття сварок і лицемірства єдиним засобом звільнення є спів священного імені Господа. Іншого шляху немає ", - говорив Прабхупада. "Віддані" використовують чотки з 108 намистин, щоб не збитися з рахунку; во...


Назад | сторінка 16 з 22 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Кришнаїти Алмати
  • Реферат на тему: Доктор Женішбек Назаралієв - людина, яка зробила себе сама
  • Реферат на тему: Презентація себе і своєї організації при роботі з клієнтами
  • Реферат на тему: Особливості прийняття себе та інших у студентів ВНЗ
  • Реферат на тему: Треба неодмінно струшувати себе фізично, щоб бути здоровим морально