Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Сучасні нетрадиційні релігії і вірування

Реферат Сучасні нетрадиційні релігії і вірування





шнаїтського вчення з християнством на основі текстів провів Павло Столяров у статті "Христос і Крішна, одне чи це і те ж?". Найголовніше відмінність, крім усього іншого, - в місіях Христа і Крішни. Крішна прийшов на землю явити свої трансцендентальні розваги, явити свій лик праведникам і знищити демонів. Ті, хто бачив Крішну, дивувалися його красою і могутністю. Після зустрічі з Крішною не можна жити інакше, як тільки любов'ю до нього, яка полягає не в проходженні його приклад, а у невпинному поклонінні за системою санкіртани. Таким чином, порятунок у кришнаизме (позбавлення від круговороту сансари) - особиста справа окремої душі. p align="justify"> Кришнаїзм, утрерждая те, що Крішна регулярно приходить у вигляді різних аватар на землю, ставить Христа в ряд з аватарами Крішни. Місія Христа, за вченням кришнаїтів, - така ж, як і Крішни, - не спокута людських гріхів, а явище людям своєї краси, щоб змусити їх поклонятися собі, верховної особи Господа. Христос же з'явився на Землю, щоб врятувати людей, спокутувавши їх гріхи, Він - єдиний шлях до порятунку. Христос прийшов у світ не розважатися (як Крішна), а звершити велику місію і, крім того, дати приклад чистоти і святості. Для християнина, Христос - вищий зразок, до якого слід прагнути у своїй поведінці. Кришнаїзм скасовує необхідність викупної жертви Христа, робить слова Нового Завіту безглуздими. Навіщо Христу потрібно було вмирати на хресті, якщо людина рятується власними зусиллями, а суть закону карми і так відомий здавна? p align="justify"> У своїх книгах Прабхупада намагається висвітлити деякі схожі моменти в біографії і вчення Христа і Крішни. (Зокрема, він любить підкреслити деякі моменти з життя Крішни, що нагадують євангельські події. Проте сенс перебування Христа і Крішни на землі неможливо навіть порівняти. Загалом, життя Крішни на Землі являє собою ряд "трансцендентальних" розваг. Трансцендентальну вони називаються тому, що ці розваги іншої природи, ніж звичайні людські. Крішна одночасно присутня на Землі та за її межами. Крішна в будь-який момент може проявляти надлюдські здібності, перетворюватися в кого завгодно. Крім того, Крішна не відчуває задоволень в земному розумінні цього слова, він не прив'язаний до жодного з об'єктів своїх розваг і в будь-який момент може відмовитися від них. В "Джерелі вічної насолоди" описані численні розваги Крішни від дитячих витівок до розваг в сімейному житті. У своєму земному житті Крішна вбив численних демонів, влаштував господарство у Вріндавані ( місці, де він провів дитинство), звів дивовижне місто-фортеця Двараку, закликав різних Бхакта (відданих) і допоміг їм вирішити їхні проблеми, наприклад, виграти війну. Він розважався з гопи (пастушками) в танці раса (любовний танець), одружився на найвідданіших Бхакта - гопи і царевнах - всього у нього в кінці земного перебування виявилося більше шістнадцяти тисяч дружин (улюблена дружина - Рукмені), і ще більше дітей та онуків. Сімейне життя Крішни, по думці кришнаїтів, п...


Назад | сторінка 15 з 22 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Девід Гудінг. Вчення Христа про святість
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...