Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





ідпочивати/перебувати в тиші {перед Ним в даному питанні}. Слово на євр. «Шашах»/Wv + x/y lt;- Це дієслово імперфект 3 особи, мн. ч., що має породу кал. Тобто це дієслово простого майбутнього часу, що є пророкуванням або декларацією того, що хтось буде робити постійно в майбутньому. В даному випадку це Бог буде робити так, що певна кількість пророків-ходотаев завжди буде підносити молитву Яхве про порятунок Ізраїлю.

~ k, (l 'ymi? D -la/«не замовкніть» чи «не відпочивайте». Сам пророк або Бог устами пророка, що однаково вірно, закликає «не умовкати» всіх тих, хто чує Його. В основі цього призову лежать слова ст. 1. Це говорить про наявність свободи вибору для пророків-вартою, які можуть знехтувати в якісь часи своїм обов'язком «стражі Ізраїлю». Ми зустрічаємо таку ситуацію в Іезек.21: 30 , де Бог шукав стражника, але не знайшов і тому Йому довелося землю і народ Ізраїлю «зрадити на розкрадання». Отже, ми бачимо, що Бог обрав «вартою», які й не будуть і не повинні «умовкати перед Господом»." ? hy gt; -ta, ~ yrIKiz gt; M; h;/О, ви, хто пригадує Господа. Але ми вважаємо, що переклад «Нагадують Яхве» буде більш вірним у порівнянні з синодальної версією. Але перед нами постає питання - «пророки» повинні говорити народові про Господа або говорити Господу про Його обітницях для Його народу? Згідно екзегези тексту ми бачимо, що частка ta ,, стоїть перед словом «Яхве», є прямим доповненням, що вказує, що «нагадування» «вартою» звернено або повинна бути звернена до Яхве, а не до народу Ізраїлю. Хоча ми знаємо, що мета пророків # 151; звертати серця народу Божого назад до Бога. Але, згідно, цього вірша - треба просити Бога, щоб Він зробив, і сподіватися і покладати всі зусилля по зміні сердець Ізраїлю тільки на Нього. Тому попередній контекст книги каже, що ця зміна відбудеться через «стражденного Раба Г-так».

Ст. 7 Al ymi? d Wn? T.Ti-la; (w gt;/«перед Ним не вмовкайте». Даний вірш у синодальному перекладі вже більше точніше відображає суть єврейського орегинал, але ще не достатньо. У синодальної версії - «перед Ним не вмовкайте, доки ...», згідно єврейського орегинал краще перевести - «не давайте відпочинку/мовчати Йому, поки ...». Синодальна версія перекладу дає підставу так розуміти текст, що не «умовкати» - це означає говорити іншим про Бога, як в іншому говрят і попередній вірш у синодальної версії. А тут ми читаємо про чітке повелении Бога, щоб саме до Нього були звернені молитви і саме Йому не давали можливості ходотаі-пророки «мовчати/відпочивати», а постійно діяти в справі внутрішнього, духовного перетворення всього народу Ізраїлю «аж поки не вийде, як світло , правда його і порятунок его-- як палаючий смолоскип »(ст.1). Те, що повеління спрямоване саме до Бога, а не має загальний характер, вказує прийменник« ло »/ Al із займенниковим суфіксом -« Йому ». Само повеління «не давайте» - це дієслово в Імперфект, який вказує на майбутній час, що стоїть в юссіве, який вказує на веління.

Ст. 8 і 9. У цих віршах Яхве говорить про те, що покарання, які Він являв Ізраїлю, згідно Втор.28: 33, вже не буде загрожувати йому в майбутньому. І це йдеться у формі клятви, яка виражена дієсловом «поклявся», що стоїть в минулому часі (в синодальної версії). У євр. орегінале це слово «Шаба»/[B; ? v.nI. Ця клятва прозвучала від Господа при оновленні Завіту з Ізраїлем в моавських степах (Втор.28: 1-14).

Ст. 10 У даному вірші ми знаходимо п'ять різних дієслів, що стоять в наказовій значенні: 1) «проходите (2 рази), 2) приготовляйте, 3) рівняйте (2 рази), 4) прибирайте, 5) підійміть» (синод. Пер.). У євр. орегінале: 1) Wrb. [i/«абара»/проходите (2 рази), 2) WN? P;/«панові»/очищайте, 3) WLso?/«Сала»/рівняйте (2 рази), 4) Wl? Qs;/«Сакале»/очищайте, 5) WmyrI? h/«Харіма»/підніміть. Всі ці дієслова стоять у наказовому способі.. [i/«абара»/проходите (2 рази).

Повеління звучить два рази, що може нам вказувати на особливе бажання пророка і Бога прискорити цей процес по досягненню мети (ст.1) і не загальмувати його. Тут ми чуємо заклик Яхве, спрямований до певної групи людей, згідно контексту - це пророки-ходотаі, які повинні першими увійти в «ворота» Єрусалиму. А в «ворота» Єрусалиму, який символізує в даному випадку - присутність Божа, народ Божий повинен входити правильно поклоняючись, наприклад - «зі славослів'ями» (Пс.99: 4) і в «дусі та істині» (Іоан.4: 24). І ця група, пророків Яхве повинна входити до Нього (зрозуміло після здобуття дару вічного життя або дару спілкування з Творцем) не для себе, не з егоїстичних мотивів, а з мотиву Божої любові до народу Ізраїлю (серцем якого була і є Церква Месії), щоб показати приклад, звернути увагу єврейського народу на Шлях Порятунку в Ісусі Месії, приводячи до спасіння обраних євреїв (Рим.9: 27) і «наготовлюючи» шлях для звернення до Яхве «всього Ізраїлю» (Рим.11: 26). І далі ми читаємо, що ці пророки повинні оголоси...


Назад | сторінка 18 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Друзськая громада Ізраїлю
  • Реферат на тему: Російськомовна громада Ізраїлю
  • Реферат на тему: Майстерня Говорити перед широким загаль
  • Реферат на тему: Сільське господарство Ізраїлю
  • Реферат на тему: Міжнародний Розподіл праці Ізраїлю