Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова

Реферат Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова





івнянно з цим пишністю. Краса євангельської оповіді передана художником через виразну красу живопису, саме цього домагався художник. p align="justify"> Найтонші зв'язку між словом і живописом були схоплені художником ще в Парижі, де він бачив інтер'єр російської церкви, в оформленні якої були використані пейзажі Боголюбова. В«... Не знаю, чия думка, - писав він про своє враження в одному з листів рідним, - але оригінально і красиво в церкві бачити великі пейзажі, що переносять тебе в природуВ». Картина Полєнова "На Тіверіядським озері" говорить про високу значимість пейзажу в роздумах художника про гармонію, до якої він завжди прагнув, яка була втілена для нього в образі Христа. Те ж сприйняття природи було присутнє у всіх творах циклу. p align="justify"> Картину В.Д. Полєнова "Тіверіадськоє озеро" можна порівняти з картиною І.М. Крамського "Христос в пустелі". Герой Крамського занурений у важкі роздуми, в той час як Христос Полєнова знаходиться в повній гармонії зі світом, в ньому немає протистояння землі і неба. Сам пейзаж у Полєнова є більш життєстверджуючим, ніж у Крамського. Ісус Полєнова - звичайна людина, він спирається на палицю, дихає, мріє, і є безпосередньою частиною цього чудового виду, в той час як Христос у пустелі здається зайвим, виглядає дуже важко на тлі брил каміння і дороги. Він глибоко занурений у себе, його мучать нерозв'язні питання про складність і суперечності життя. Головним для Крамського в картині є думка. Картини концептуально близькі один до одного, і ми можемо провести кілька аналогій між ними. У назві обох картин художники виключають ім'я Ісуса, але ми явно бачимо, що саме він зображений на них, хоча Крамськой і пише: "Отже, це не Христос, тобто я не знаю, хто це. Це є вираз моїх особистих думок В». У той же час Полєнов називає весь цикл "З життя Христа", що цілком може виключити ім'я Ісуса з творів, але ми бачимо на картинах саме рятівника. Обидва художника наділяють своїх героїв особистими якостями і переживаннями, обидва розробляють одяг і лик виходячи більше з своєї уяви. p align="justify"> Ще одним твором, який займає значне місце в серії картин, є полотно "Мрії" (Мал. 7), написане в 1894 році. Картина незвичайна, як у композиційному, так і в смисловому відношенні. Полєнов також використовував в основі композиції картини перетин діагоналей. Фігура Христа зрушена в правий край композиції, ліву сторону врівноважує обрив скелі. Герой дивиться в ліву сторону, що робить композицію статичною. Далекий план поведений художником в лілово-фіолетову серпанок, для створення простору і відчуття піднесеності, адже дія відбувається на горі. Джерело світла на картині перебуває зверху справа, за глядачем. Самими темними плямами в картині є сам Христос і тінь під скелею перед ним. Сама скеля виписана дуже реалістично, художник прописує всі вигини і переломи її, також додає мох і рослини на передній план. Автор дотримується правило тепло-холодності: картина осяяна теплим жовтим світло...


Назад | сторінка 19 з 25 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Життя і творчість художника І.М. Крамського
  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа