Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова

Реферат Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова





Ренаном, це багато що для нас пояснює і робить подвиг Христа ще більш значуща. p align="justify"> Потрібно сказати, що умови, в яких нам доводиться бачити картину в Російському музеї, не дають можливості подивитися її з достатньої віддалення. Зал, де виставлена ​​робота, слабкий, відійти назад можна лише незначно, тому загальне враження може вислизнути від глядача, залишивши лише мальовничі деталі. p align="justify"> Картина "На Генісаретському озері" (Мал. 6), яка стала другою у циклі, несе в собі ідею гармонії людини і природи. Вона не несе в собі питання або глибоку думку, фактично в ній немає сюжету. Але в ній зображено найголовніше, вона розкриває нам образ Поленовского Ісуса. На мій погляд, саме ця картина відкриває нам світовідчуття Полєнова через образ Христа. p align="justify"> Полєнов вибирає горизонтальний, досить широкий формат полотна, і це не випадково: таке рішення дозволяє нам ширше охопити чудовий краєвид, що розгортається на картині і є важливою частиною її. Композиція побудована на звивистій формі, наш погляд повільно спускається з верху - до низу картини. Фігура Христа зміщена вправо, ліву сторону картини врівноважують величезні вікові валуни. Вся картина прописана досить добре, як задній, так і передній плани. Всі лінії на полотні пом'якшені: немає виступаючих або гострих деталей, все максимально округлено. Полєнов приділяє велику увагу прописування переднього плану: ми бачимо кожен камінчик і травинку, це створює враження дійсності і реалізму картини. Вся картина залита яскравим і теплим денним світлом, рожевим в дали і жовто-білим на передньому плані. Тіні на каменях дуже чіткі і грубі, майже чорні. Вода написана жваво і красиво, її трохи колише несильний вітер. p align="justify"> Фігура Христа ніби ширяє над землею, настільки легке враження створює її образ; він майже не спирається на палицю, руху його розмірені і плавні, погляд спокійний. Христос наказати, "нічого не брати в дорогу, крім палиці тільки самої: ні торби, ні хліба, ні міді в поясі", і сам дотримувався ці правила. Євангельський мову досить іносказателен, він передбачає не буквальне сприйняття тексту, а в переносному сенсі. Посох в даному випадку є символом віри як опори людини на життєвому шляху. Але все було б логічно, якби перед нами постав будь апостол але не сам Христос, адже він не потребує опори, а сам повинен бути їй для людей. Людське початок Ісуса тут сильніше божественного початку. Перед нами скоріше мандрівний мислитель, занурений у роздуми, співмірні з масштабом нашого світу, який "не можна охопити поглядом, але можна осягнути думкою". Деякі мистецтвознавці по праву вважають картину "На Генісаретському озері" провідним твором циклу, оскільки тут образ Христа найбільш очеловечен. Він тут знаходиться в гармонії з природою, яка є його "батько", і є її невід'ємною частиною. Ніхто інший не міг би настільки гармонійно вписатися в чудовий краєвид, що розгортається на задньому плані, адже тільки велич духу і сили Ісуса пор...


Назад | сторінка 18 з 25 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию