Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » У пошуку істини

Реферат У пошуку істини





Бога-Трійцю: Бог Єдиний, але в трьох Особах - Отець, Син і Дух Святий. p align="justify"> Християнство вірує в якого Бога, єдиного або єдиного? "Вірую в Єдиного Бога". Християнство адже релігія монотеїстична, чи не так? Так, один Бог. p align="justify"> Тоді, вибачте, три Особи, чи ні? Але ж три - це не один. Це ж відкидання єдності?! Вірно, - це протилежне судження, християнство стверджує і те, і інше. Чому стверджує? Стверджувати адже можна все, що завгодно. p align="justify"> У даному випадку твердження виникає не через якогось волюнтаризму - що я хочу, те й стверджую. Ні. Як в області фізики елементарних частинок, чому ми стверджуємо - "частка і хвиля"? Тому що спостерігають і те, і інше, - це реальні факти. p align="justify"> І в християнстві ми спостерігаємо абсолютно те ж саме. Християнство, з одного боку стверджує, що Бог один, і в той же час, - стверджує Його Троичность. p align="justify"> Вражаючим чином з однієї цієї точки раптом розкривається картина: так, Бог один і в трьох Особах. Це воістину нетривіальне твердження. p align="justify"> Не випадково отець Павло Флоренський називав догмат про Пресвяту Трійцю "хрестом для людської думки". Для того, щоб прийняти догмат про Пресвяту Трійцю, гріховний людський розум повинен відкинути свої претензії на здатність все пізнати і раціонально пояснити, тобто для усвідомлення таємниці Пресвятої Трійці необхідно зректися свого розуміння. Велику таємницю, яку відкрив нам Бог про Себе - таємницю Пресвятої Трійці, наш слабкий розум не може вмістити, зрозуміти. Таємниця Пресвятої Трійці осягається, причому тільки частково, в досвіді духовного життя. Це осягнення завжди пов'язане з аскетичним подвигом. p align="justify"> Святий Кирило, вчитель слов'ян, намагався так пояснити таємницю Пресвятої Трійці, він говорив: "бачите на небі коло блискучий (сонце) і від нього народжується світло і виходить тепло? Бог Отець, як сонячний круг. Від нього вічно народжується Син Божий, як від сонця - світло; та як від сонця разом зі світлими променями йде і тепло, виходить Дух Святий. Кожен розрізняє окремо і круг сонячний, і світло, і тепло (але це не три сонця), а одне сонці на небі. Так і Свята Трійця: три в Ней Особи, а Бог єдиний і нероздільний ". p align="justify"> Також можна навести аналогію: розум, що породжує слово, яке виражається диханням.

Проте всі ці аналогії є досить недосконалими. Якщо візьмемо першу аналогію - сонце, вихідні промені і тепло, - то ця аналогія припускає деякий тимчасовий процес. Інакше кажучи, немає образів для подання в нашому розумі цього догмату; всі образи, запозичені з створеного світу, є досить недосконалими. p align="justify"> Святий Августин каже: "Ти бачиш Трійцю, якщо бачиш любов". Це означає, що таємницю Пресвятої Трійці скоріше можна зрозуміти серцем, тобто любов'ю, ніж нашим слабким розумом.

Та що ж це за мудреці, які могли придумати такі істини, що всі філософи світу з ними впоратися не ...


Назад | сторінка 19 з 39 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Психологічне розуміння вчення Святої Трійці
  • Реферат на тему: Благоустрій та озеленення церкви имени Пресвятої Тройці
  • Реферат на тему: Як Ви ставитеся до твердження: "Наука довела, що Бога немає"
  • Реферат на тему: Християнство: Витоки, секти. Християнство в Україні
  • Реферат на тему: «Розум з серцем не в ладу?» (Вмотивованість мовних знань немовними в російс ...