Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Історія ранньої Церкви

Реферат Історія ранньої Церкви





ранньої Церкви


.1 Апостольська Церква або період живого засвідчення


Цей період був самим чудовим по простоті й щирості віри. Справді, поки були живі свідки воскресіння Ісуса жодних підстав і сповідань віри крім живого засвідчення для перших християн не було потрібно. Цей період ми можемо обмежити 100 роком по Р.Х., коли на острові Патмос помер останній з апостолів Іоанн, хоча правильніше продовжити його хоча б на одне покоління. Адже не треба ж було дітям і онукам ветеранів Великої Вітчизняної Війни вивчати підручники з історії, щоб переконатися, що ця війна дійсно була. Ми можемо тільки щиро заздрити тому заряду віри, який «Фома невіруючий» того часу міг отримати від самого апостола Фоми. Міг поговорити з ним очі в очі, посміятися по доброму над маловір'ям апостола, послухати розповідь про те, як Ісус, з властивим йому гумором, пропонував обмацати Його для достовірності. «Блаженні бачили й увірували», - звертається Ісус до нас у Іоан.20: 29, але який сучасний християнин, поклавши руку на серце, стане заперечувати, що мріяв би потрапити в ті часи і, якщо не побачити на власні очі самого Христа, то хоча б поспілкуватися з його дванадцятьма учнями.

Слід зазначити, що свідків воскресіння Ісуса було набагато більше, ніж одинадцятій апостолів (виключаючи Юду Іскаріотського). У різних Євангеліях по-різному наводяться кількість і імена людей, які бачили Ісуса у плоті після його воскресіння і до вознесіння на Небеса. На перший погляд, це може здатися суперечливим і невідповідним дійсності, що неприпустимо для слова Божого. Але при більш глибокому розумінні, це знову ж підкріплює наше твердження про непотрібність громіздких підстав для віри в той час. Коли Матвій писав своє Євангеліє, він і припустити не міг, що колись і комусь будуть потрібні вагомі й чіткі описи свідків і подій настільки очевидного факту, як воскресіння Ісуса Христа. Тому в Євангелії від Матвія ми читаємо, що воскреслого Ісуса спочатку бачать Марія Магдалина та інша Марія (Матф.28: 9) і потім одинадцятій апостолів на горі Галілейській (Матф.28: 16-17). Більше того, логічно припустити, що перші християни достатньо буквально розуміли слова Ісуса про те, що Царство Боже настане вже за їхнього життя: «Так, і коли ви побачите діється це, то знайте, що Боже Царство. Істинно кажу вам: не перейде цей рід, як все це буде »(Лук.21: 31-32). Так навіщо ж захаращувати опис непотрібними подробицями. У більш пізніх Євангеліях від Івана і Луки, дається набагато більш докладний опис цих подій і перераховується більш очевидців. Так в Лук.24: 10 сказано, що вранці у воскресіння прийшли в гробницю і бачили двох ангелів свідчили про Ісуса кілька жінок. «То були: Марія Магдалина, і Іванна, і Марія, [матір] Яковова, і інші з ними ...». Двоє учнів, які зустріли Ісуса по дорозі в Еммаус, явно були не з числа апостолів, так як одного з них звали Клеопа (Лук.24: 13-18). Іоанн наводить не зустрічається в інших Євангеліях випадок явища Ісуса Петру, Хомі, Нафанаїлом із Кани, синів Зеведеєвих і ще двом іншим учням (одним з яких був сам Іоанн) коли вони рибалили морем Тіверіядським (Іоан.21: 2). У Лук.24: 33-36 прямо сказано, що Ісус з'явився одинадцяти апостолам і «колишнім з ними», що явно вказує на присутність інших учнів. З усього цього нескладно зробити висновок, що очевидців воскресіння Ісуса було достатньо, щоб кожна помісна Церква того часу мала їх у своїх рядах.

Разом з цим, слід виділити ще одну важливу мировозренческую особливість християн перших десятиліть, яка мала істотний вплив на їхнє життя і розуміння віри. А саме, та впевненість у швидкому другому пришесті Ісуса Христа вже за їхнього життя. Це почасти пояснює ту легкість і швидкість з якою распростроняется і приймалася Блага Вість, а також, ту неймовірну стійкість і навіть незрозумілу світу радість з якою перші християни зустрічали гоніння і мученицьку смерть. Докази цього припущення можна почерпнути з багатьох Послань Нового Завіту. Наприклад, звертаючись до учнів Філіппійской Цекві, Павло двічі заявляє: «Я певний того, що хто розпочав у вас добре діло, виконає його аж до дня Ісуса Христа» (Філ.1: 6) і «щоб, що краще, щоб були чисті і цілі були Христового дня »(Філ.1: 10).

Ці два важливі фактора визначали ставлення перших християн до себе, як представникам нової релігії, вірніше сказати, відсутність такого ставлення. Перші християни поривали з іудаїзмом, вони були впевнені, що їхня віра є виконанням вікового очікування Месії. Хрестилися язичники, звичайно ж залишали своїх колишніх богів, але так само не розцінювали свій перехід до Христа просто як зміну релігії, для них це було, щось набагато більше. Простіше кажучи, якщо б ви запитали представника тієї самої ранньої Церкви: «Твоя віра в Ісуса Христа і у Воскресіння, це що, твоя релігія?» Те напевно б почули у відповідь: «Ну що ви, це щира правда!».

Назад | сторінка 2 з 7 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию