Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Контрольные работы » Чернецтво в християнстві IV століття

Реферат Чернецтво в християнстві IV століття





відокремлене, самотнє проживання. Термін чернецтво застосовується не тільки до окремих осіб, але й до спільнот, прирікає себе на безшлюбність і зречення від усіх благ світу, підпорядковувалося зазвичай певному статутом і мають своєю метою служіння ідеалам, досяжним лише шляхом самозречення і видалення від світу В» < span align = "justify"> 1 .

Коріння чернецтва можна простежити в часи Ісуса Христа, тобто Іоанн Хреститель належав до однієї з груп іудейського чернецтва (ессеи). Його облич - фізична і життя-духовна були скопійовані чернечим рухом пізніх періодів. «³н жив у пустелі в пості та безшлюбність, його заклик до покаяння і проголошення близькості Царства Божого являють собою типово чернечу тему есхатологічного очікування, яку ми згодом знаходимо і у вченні Ісуса Христа.В» 2 . Проте цей рух не було масовим, і це пояснювалося тим, що ранні церкви і так були ізольовані від світу і нічого мирського, не мало місця в всередині церкви. Потім відлюдництво згадується при правлінні імператора Деция. У III столітті при жорстокому гонінні багато християн бігли в пустелю, таким чином, рятувалися від смерті. Серед таких утікачів був олександрійський юнак Павло Фивский, В«який оселився в пустелі, у Верхньому Єгипті. Поступово він полюбив самотній спосіб життя, розпочатий ним по необхідності. Цей Павло і став першим християнином-пустельником В» 6 .

Масового характеру чернечий рух набуває в IV столітті. Деякі християни стали усамітнюватися і йти в пустельні місця. Чернечий рух має кілька основних найбільш поширених форм. Наприклад; відлюдництво (анахоресіс) і гуртожиток (кіновія). чернецтво анахоресіс кіновія обітницю

Відомим основоположниками відлюдного (анахоресіс) чернечої форми руху вважається Святий Антоній Великий (251-356г.г.). Він народився в багатій християнській родині, був навчений християнського життя, хоча сам не був навчений грамоті. Одного разу він почув проповідь Євангелія В«Розмова Ісуса Христа з багатим юнаком:В« Якщо хочеш бути досконалим, іди, продай добра свої та й убогим роздай, і матимеш скарб на Небі, і йди слідом за Мною В»МТФ. 19, 2. Що він і зробив, продав свій маєток і роздав убогим. Потім він почув інші слова Ісуса: В«Не турбуйся про завтрашній день: завтрашній день сам буде піклуватися про себе; досить для кожного дня своєї турботиВ» МТФ. 6, 34. Антоній роздав все інше своє майно, і пішов у пустелю. Кілька разів він міняв місце проживання в пустелі. Спочатку жив недалеко від свого селища в трунах, а потім все далі йшов углиб пустелі. Антоній мав велику кількість послідовників. Він допомагав їм в облаштуванні свого життя в пустелі, таким чином, з'явилися перші колонії пустельників. Помер Антоній у похилому віці, на 105 році життя...


Назад | сторінка 2 з 7 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию