Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова

Реферат Мальовничий образ Христа у творчості В.Д. Полєнова





ливо передати свої думки і почуття засобами образотворчого мистецтва, тому паралельно роботі над серією картин В«З життя ХристаВ» йшла його робота над рукописом "Ісус із Галілеї" - склепінням чотирьох канонічних Євангелій, а також над літературно-науковою працею - поясненням до картині "Серед вчителів". У період роботи над євангельським циклом їм були створені духовні музичні твори - Всеношна і Літургія. Весь цей грандіозний працю мав вирішити В«непосильнуВ» завдання, поставлене перед собою художником - представити історичний характер євангельських подій, дати В«живий образВ» Христа, В«яким він був насправдіВ» і показати В«велич цієї людиниВ». p align="justify"> У кожного бог різний і кожен бачить його по-різному, але щоб дати людині повне уявлення про образ Христа мало євангелій, адже в них зовнішність Ісуса майже не описана, а навколишня обстановка передана в загальних словах, без вказівки подробиць. Полєнов хотів "і в мистецтві дати цей живий образ, яким він був насправдіВ», і створює цикл картин "З життя Христа", який є не ілюстраціями до самих євангелій, але швидше до книги "Життя Ісуса" видатного вченого Ернеста Ренана. Ніяких чудес на картинах не відбувається, а показана справжнє життя існуючого чоловіки. Як говорив сам Полєнов: "Христос є справжній жива людина, і син людський, як він постійно сам себе називав, а по величі духу Син Божий, як його називали інші". Лик Христа на полотнах В.Д. Полєнова зовсім не виражає того, що ми зазвичай звикли бачити: Христос тут занадто спокійний, хочеться сказати - суворо спокійний, щоб висловлювати любов, любов нескінченну, божественну. p align="justify"> Отже, Василь Дмитрович, спираючись на працю Ренана і свій життєвий досвід створює цикл робіт В«З життя ХристаВ», до якого увійшло 58 картин, які фактично є ілюстраціями до книги вченого і продовженням задуму Іванова. Більшість з цих полотен - ландшафтні етюди, талановита замальовка палестинських пейзажів. Художнику насамперед цікава обстановка земного життя Христа. На жаль, більшість картин були продані за кордон або загублені, але пам'ять про цю колекції залишається досі. Наприклад, 19 травня 2011р. У Таганрозькій художньому музеї відбулася виставка фотографій полотен В«З життя ХристаВ», що свідчить про зацікавленість сучасними людьми цими видатними творами. p align="justify"> Сьогодні художники знову починають звертатися до релігійних сюжетів, настільки незатребуваним у радянські роки. Полотна Полєнова можуть серйозно допомогти сучасному живописцю в зображенні і розумінні образу Христа. Виступаючи не тільки як художник, але і як історик, учений, Василь Дмитрович з вражаючою точністю відтворює сцени з життя Ісуса, але в той же час, наділяючи свої палестинські пейзажі воістину божественною красою. p align="justify"> У наш час, коли люди знову звертаються до релігії, відновлюють храми і церкви, коли в школах починають вводити новий предмет релігієзнавство, тема образу Христа дуже актуальна. Учням шкіл дуже корисно було б побачити р...


Назад | сторінка 2 з 25 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию