Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Основи православної культури

Реферат Основи православної культури





ня віри і Церкви. Вони зробили перший крок до Бога, але не дійшли поки до храму, оскільки не мають для цього необхідних сил. Сьогодні до них відноситься більшість народу Росії. Для них потрібна особлива місіонерське просвітництво і духовне окормлення. І все ж для людини, яка була завжди в темряві невіри і маловір'я, перший крок до Бога - це справжній духовний подвиг [2].

У Євангелії про це сказано: В«І сів Він навпроти скарбниці і дивився, як народ мідяки до скарбниці. Багато багаті клали багато. Прийшовши ж, одна бідна вдова поклала дві лепти. Покликав Він учнів Своїх, Ісус сказав їм: Поправді кажу вам, що ця бідна вдова поклала більше всіх, хто клав у скарбницю. Бо всі клали від надлишку свого, а вона від убозтва свого поклала все, що мала, свій прожиток увесь В»(Марк ,12:41-44). Тут мається на увазі убогість і багатство віри і справ віросповідання людей, які зробили перший крок до Бога, в порівнянні з тими, хто постійно молиться і ходить до храму.

Православна віра має свою систему основоположних понять, свій світогляд. Без їхнього пізнання скрутно знайти серцеву віру в Бога. Ось деякі з них. p> Таїнство Хрещення - це духовне народження людини для вічного життя, коли охрещуваний очищається від гріхів минулого життя, в повноті з'єднується з Богом і може мати від нього всебічний захист і заступництво.

Хрест натільний - це святиня, з'єднує людину з Богом і передавальна його силу і допомогу; захист і огорожу нас від темних сил і бісівських нападів; розраду і підтримка в скорботах і печалях; свідоцтво Божої любові до нас, за нас Христос віддав себе на хресні муки. Кожен гідна людина несе по життю свій хрест добрих справ і випробувань. А натільний Хрест Христовий допомагає з ними справлятися. Тому наші предки ніколи не знімали з себе хреста.

Хресне знамення - хрестоподібне осінення себе або кого-небудь. Воно освячує людину, дає йому захист і допомогу в різних обставинах.

Молитва. Наші пращури у складних життєвих обставинах вдавалися до захисної молитві. Просили Бога, Богородицю або святих про допомогу і часто отримували просимо.

Православні священики-лікарі стверджують, що майже всі хвороби починаються з гріхів. А якщо гріх не є першопричиною недуги, то порушення Божих заповідей під час хвороби ускладнюють одужання. Щоб лікування було успішним, потрібно, по-перше очиститися на Сповіді від скоєних гріхів, по-друге, утримуватися від порушення Божих заповідей. На думку священиків, в сучасному суспільстві мають поширення наступні гріхи:

- засудження людей, коли говоримо про людину погане, навіть якщо це правда;

- злі слова і думки про когось, присутність в серці образи, злості, ненависті (все це вражає в першу чергу себе);

- нешанобливе ставлення до Бога, святим, батькам, Церкви, нецензурна лайка;

- нецеломудріі і перелюб;

- читання розтліваючим книг, перегляд подібних телевізійних і театральних видовищ та інше.

Хвор...


Назад | сторінка 2 з 9 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Недовіра людей до банківської системи - це перший крок до создания якісно Н ...
  • Реферат на тему: Розуміння сутності Бога в книзі Арлі Хувера "Листи агностику на захист ...
  • Реферат на тему: Образи Бога і Диявола в живопису ХХ-ХХI століття
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Триєдність Бога