Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Мета Бога для шлюбу та сім'ї

Реферат Мета Бога для шлюбу та сім'ї





бов до супутника життя - це виконання обов'язків по відношенню до нього і визнання його високої цінності у світлі Божого задуму про шлюб. У шлюбі повинні бути створені умови для найкращого розвитку кожної особистості в окремо, при бажанні служити іншому в спільному житті. Це можливе не тільки при правильному розумінні своєї ролі, своїх обов'язків, своєї цінності, але і при правильному розумінні прав свого супутника життя і його цінності для сімейних відносин. Один повинен бути цінним в очах іншого, можна сказати: "Кожен повинен бути чимось для когось, щоб стати кимось "[3, С.173]. Важливо, щоб подружжя розуміли про відповідальності перед Богом і один одним в сімейному житті, і в зберіганні подружньої вірності. Розподіл відповідальності в сім'ї: чоловік є главою, що не дає право бути деспотом, а дружина помічницею. Як писав К. Гельвецій - французький філософ, 1715-1771гг. - "Щастя людей полягає в тому, щоб любити робити те, що повинен робити "[3, С.140].

Необхідна турбота про духовне та фізичне стані, задоволення потреб одне одного, біблійне ставлення до батьків, народження і виховання дітей у вченні Ісуса Христа. Добрі шлюби на землі наближені до ідеалу миру, любові та злагоди між людьми. "Одружитися - значить щодня жити не тільки і не стільки своїм життям, скільки життям іншої людини, знати таємницю життя і характер іншої людини, яка постійно поруч, створити замість двох нову третю і єдину особистість під назвою чоловік і дружина "[3, С.173]. "Важко скласти щастя чоловіки, прирікаючи на страждання жінку "- говорив французький письменник В. Гюго 1802-1885гг. [3, С.141]. "Ся Моя заповідь, щоб любили один одного, як Я полюбив вас "(Іон 15:12) [5]. br/>

1.1 Рівна цінність чоловіка і дружини перед Богом


"Найбільша цінність у світі - це людська душа. Господь так високо цінує душу людини, що віддав Своє життя для того, щоб кожен мав можливість вічного перебування в гармонійному спілкуванні зі своїм Творцем "[3, С.242]. "Знаючи, що не тлінним сріблом або золотом відкуплені ви були від марного життя вам від батьків, але дорогоцінною кров'ю Христа, як непорочного й чистого Агнця " (1Пет. 1:18,19) [5]. p> Найвища цінність душі людини визначається тим, що за кожну людину помер Господь і Своїм воскресінням дав кожному віруючому можливість бути Його дитям. "Бо так Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Єдинородного, щоб всякий віруючий в Нього, не загинув, але мав життя вічне "(Ін. 3:16) [5]. p> Господь Ісус Христос говорить про нескінченну цінності душі. Чоловік і дружина мають рівну цінність перед Богом, Який визначив їм різне призначення. Часто люди змішують поняття цінності та призначення і, виходячи з різного призначення чоловіка і дружини в шлюбі, невірно трактують розуміння цінності чоловіка і дружини. "Різне призначення чоловіка і дружини в шлюбі та їх різна підпорядкованість ніколи не вступали в протиріччя з поняттям їх рівної цінності. Змішування цих понять призводить до різних спотворень і...


Назад | сторінка 2 з 6 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Відродження свободи людини як цінності вибору бути Творцем Майбутнього
  • Реферат на тему: Відродження свободи людини як цінності вибору бути Творцем Майбутнього
  • Реферат на тему: Управління процесом демократизації освіти: важко бути богом
  • Реферат на тему: Цінності та їх роль в житті людини
  • Реферат на тему: Моральні цінності і естетика в житті сучасної людини