Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Функціональне зміст психічної діяльності

Реферат Функціональне зміст психічної діяльності





о те, що на цій основі виростає потужний соціальний інститут церкви, який обслуговує потреба людей в моральному примирення перед недосконалістю реального буття. Таким чином, моральна проблема стає джерелом релігійних відносин. p align="justify"> Релігійні відносини складаються під впливом світоглядних уявлень про місце людини у вселенських процесах життя і смерті, про таїнства його душі, про незрозумілу, але відчувався вплив зовнішнього світу, про будову і виникненні цього світу, про саморозвивається природі, про мимовільною залежності людини від обставин, інших людей, суспільства, про власної слабкості і неможливості вирішити своїх проблем самому.

Всі ці таємниці вимагають пояснення простого і ясного, щоб позбавити себе від мук невизначеністю. І тоді приходить ідея Творця і правителя, батька і судді, пророка і рятівника, який все може, все знає, все бачить, обдарує і воздасть. p align="justify"> Ідея Бога психологічно плідна, оскільки вона дозволяє з'єднати розрізнені і неясні передчуття випадкових і закономірних подій у імперативний фактор волі Божої, надавши хаосу гармонію. Ідея Бога психологічно благотворна, так як вона допомагає людині узгодити пориви душі з наслідками своїх вчинків і прийти до умиротворення. Ідея Бога психологічно рятівна, так як вона витісняє гріховний помисел. p align="justify"> Однак, ідея Бога, як і всі ідеї, має різночитання у різних народів, що проявляється в специфіці окремих віровчень, в культовому і церковному оформленні релігійної поведінки (у ритуалах, обрядах, звичаях, традиціях, в іменах і образах Бога). Ця обставина неминуче призводить до боротьби ідей і людей, що належать до різних релігійних конфесій, що й спостерігається в сучасному нам світі. Вихід з релігійного конфлікту можливий, або через ідею загальнолюдського Бога, або через соціальну терпимість до релігійного плюралізму. p align="justify"> Релігійні відносини втілюються в конфесійних ролях (православних, ісламістів, католиків, протестантів, юдеїв, буддистів, ламаїстів і багатьох сектантів). Всі люди по відношенню до ідеї Бога поділяються на В«віруючихВ» і В«невіруючихВ», які теж не завжди миролюбні один до одного. p align="justify"> Релігійний світогляд засноване на ірраціональної і несвідомої вірі в те, що я відчуваю і розумію. Тут є місце геніальним здогадам, але немає місця наукової доказовості. На віру людина приймає те, що відповідає його сподіванням і актуальним потребам. Віра наближає людину до самого себе. Вона зміцнює його в своїх переконаннях, сприяє самовизначенню і збереженню цілісності особистості. p align="justify"> Ідея Бога і віра - похідні від духовної роботи нашої свідомості. Вони виростають з внутрішніх можливостей людської психіки до саморефлексії власних переживань, предметом яких є відчуття гармонії або хаосу своїх відносин зі світом людей і речей. Ця ідея стоїть у ряду раціонально недовідних проблем, в числі яких також проблема походження людини, життя, всесвіту, душі та інші, що вини...


Назад | сторінка 23 з 35 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Місце і роль поняття Бога у філософії Декарта
  • Реферат на тему: Аналіз раціонального обгрунтування буття Бога
  • Реферат на тему: Ідея милосердя в різних культурних традиціях