Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Християнська картина людини

Реферат Християнська картина людини





решті, важливим положенням християнської антропології з'явилася ідея єдності людства. Євреї були єдиним стародавнім народом, який зводив свою історію до єдиного предка - Авраамові, а через нього - до Адама. Більше того, цей переказ, століттями передавалося з покоління в покоління, з XIII в. до Р.Х., після звільнення з єгипетського полону було письмово оформлено Мойсеєм в перших п'яти книгах Старого Завіту. У християнстві ідея національної єдності трансформувалася в ідею єдності кровної спорідненості всього людства. Святий апостол Павло, проповідуючи еллінам в Ареопазі, вказував на єдність людства як на одне з найважливіших положень християнської віри:

Від Він з одного весь рід людський для проживання по всьому обличчю землі, призначивши преопределенность часи і границі замешкання, щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас ... 5

Більше того, християнство самим фактом свого існування сприяло поширенню ідеї єдності людства. Адже, виникнувши на Сході, в Палестині, християнство стає переважно релігією Заходу і тим самим об'єднує світовий історичний процес в єдине ціле. Несучи звістку про Христа всім народам, навчаючи всі народи Слову Божому, згідно з останньою заповіді Христа, перші християни несли у всі кінці світу Його вчення, об'єднуючи тим самим представників різних народів.

Одним з центральних постулатів християнства є також думка про онтологічної пошкодженості людської природи внаслідок гріхопадіння і роз'єднаності всіх складових елементів людини: тіла, душі і духу. Внаслідок цього основне завдання Месії, Викупителя розуміється як відновлення зв'язку між людиною і Богом, втраченої Адамом і Євою внаслідок гріхопадіння, відновлення первинного образу Божого в людині. Гріх - ось те, що розділяло довгі роки Творця і його творіння і перешкоджало відновленню цього зв'язку. Гріховність людини не дозволяла самостійними зусиллями закрити зяючу прірву. Лише тільки одне Божественне втручання могло допомогти справі. Відновити зв'язок міг тільки Господь через прощення всіх гріхів людства. Але прощення не могло відбутися саме по собі. Мав бути хтось, хто б спокутував гріх. Цим кимось і став Ісус (з євр. "Йешу" - Спаситель) Христос (з грец. "Помазаник") - Син Божий, онтологічно з'єднав Собою Божественну і людську природу.

Бог у Христі примирив із Собою світ, не ставлячи людям злочинів їх, і дав нам слово пріміренія.6

Бог за величезної любові до людства вирішив пожертвувати життям свого єдиного Сина для вирішення що стоїть завдання. У Євангелії від Іоанна записані дивно зворушливі слова:

Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина свого Єдинородного, щоб всякий віруючий в Нього не загинув, але мав життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ, але щоб світ був врятований через Нього. Хто вірує в Нього, не судиться, а не віруючий вже засуджений, що не повірив в ім'я Сина Божія.7

Хри...


Назад | сторінка 3 з 26 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Майбутнє людини і людства
  • Реферат на тему: Кальцій і його роль для людства
  • Реферат на тему: Вплив космосу на існування людства
  • Реферат на тему: Світовий демографічний ріст і перспективи людства
  • Реферат на тему: Глобальні екологічні проблеми людства. Шляхи їх Вирішення