Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Контрольные работы » Єрусалим - священне місто трьох релігій

Реферат Єрусалим - священне місто трьох релігій





ороки. У остаточної ідеї, іслам був представлений у проповідях Пророка Мухаммеда. Адже тільки він зміг так розташувати своїми проповідями і навчаннями людей, охочих вірити в одного Бога і не кидатися, що і став основоположником і головним пророком Ісламу. Пророк Мухаммед - арабський проповідник єдинобожжя і пророк ісламу, центральна фігура цієї релігії. За вченням ісламу Мухаммеду єдиний Бог послав своє священне послання, вчення. Назва цьому писанню, відомо у мусульман, як - Коран. Згідно з ісламськими першоджерел, сутність Аллаха (Бога, так називають мусульмани їх рятівника) незбагненна для людського розуму, але вона збагненна серцем і душею. Щоб відчувати Аллаха, його присутність, треба днями і ночами молитися, дотримуватися пости і дотримуватися всіх правил ісламської віри. Коран - священна книга ісламу. Згідно з ученням ісламу, Коран - пряма і вічна книга слова Божого. Коран був посланий Всевишнім Богом на сьоме Небо, а потім ангел Джибріл передавав його по частинах Мухаммаду шляхом Одкровення в перебігу 23 років його пророчою служби Господу. Мухаммад активно виступав проти забобонів, критикував язичництво. Язичники, захищаючи свої збочені звичаї, ображали мусульман і насміхалися над ними, переслідували їх, катували і навіть убивали. Слово "Коран" походить від арабського "Кира" - читання в слух, напам'ять. Коран складається з 114 сур (розділів) і близько 6600 аятів (віршів). Найважливішим постулатом і лейтмотивом усього змісту Корану є доктрина Єдинобожжя (таухид). Мухаммад залишив після себе найбільше спадщина віри і надій, правил і законів. Помер він у - 632 году.Релігія ісламу, постулати якої він сформулював, справила великий вплив на розвиток світової цивілізації. Сучасники Мухаммада стверджували, що він вів скромний спосіб життя, задовольнявся тільки найнеобхіднішим, був справедливим, лагідним, вибачливим, терплячим, відрізнявся незрівнянної щедрістю і великодушністю, безстрашністю і відвагою. Поняття "іслам" тісно переплетено і нерозривно пов'язане з поняттям "віра" (іман). Під узагальнюючою назвою "Стовпи віри "розуміють ідеологічні основи релігії. В ісламському віровченні існують шість основних постулатів: Віра в Аллаха - Творця всього сущого. Включає в себе ряд положень, головним з яких є Єдинобожність. Віра в ангелів. Ангели-це істоти, створені Аллахом зі світла, виконавці Божої волі. Віра в Писання, послані Аллахом через пророків, в різні періоди історії людства. Мусульмани визнають істинними тексти Тауро (Тори), забурити (Книги Псалмів Пророка Давида), Інджія (Євангелія), а також більш давніх сувоїв, посланих кільком пророкам. Віра в пророків (Посланників) Божих. Кораном і Сунной наказується вжити істинними всіх посланників аллаха. Вони були послані до різних народів і племен, але посланником до всього людства був тільки Мухаммад. Віра в Судний День. Віра в кінець світу, прийдешнє воскресіння, Божий Суд, наявність Ада і Раю (Ахира). Віра в приречення. Мусульмани вірять у те, що Аллах зумовив долі всього сущого (Кадар), тобто - у те, що всі події відбуваються за задумом Господа. Людина має вільну волю, має здатність вибирати між добром і злом, і тому несе відповідальність за свої вчинки. Іслам має на меті сформувати добродійне особистість, здорову сім'ю і гармонійне суспільство. Кожен мусульманин зобов'язаний постійно очищатися і вдосконалюватися духовно, морально і фізично, прагнення стати бездоганним людиною. Мусульмани не повинні здійснювати вчинків, здатних розбестити і знищити особистість. Навіть у години, вільні від релігійних обрядів, прихильникам ісламу слід уникати усього, що може завдати шкоди душі й тілу: поганий (з точки зору шаріату) їжі, напоїв або шкідливих звичок. Абсолютно виключаються з ужитку алкоголь і всі аналогічні йому речовини - наприклад, наркотики. Заборонені азартні ігри. Сім'я в ісламі - це основний елемент суспільства. Будь-які близькі відносини між представниками протилежних статей заохочуються лише в тих випадках, коли шлюб оформлений законно (ніках). Виховання дітей у лоні родини не тільки заохочується, але і є обов'язком подружжя. Розлучення, будучи одним з самих богомерзких вчинків, допускається, як останній, невідворотний вихід, якщо всі заходи, вжиті для збереження розпадається сім'ї, не привели до позитивного результату. Позашлюбні зв'язки однозначно заборонені, більше того, за них передбачено суворе покарання. Такі зв'язки вважаються головним джерелом повного розкладання особистості і суспільства, що призводить до моральної, фізичної деградації людей. Коран, рекомендуючи мусульманам чоловічої статі мати одну дружину, дозволяє їм брати в дружини до чотирьох жінок. Мусульмани розуміють багатоженство, як систему соціального страхування. Жінка в розлученні або вдова, залишається без засобів до існування, але законний шлюб дає їй впевненість у майбутньому. Моральні норми, приписувані ісламом, досить численні. Стійкість віри і впевненість на майбутнє порятунок на стільки велика, що...


Назад | сторінка 3 з 10 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Коран як головна книга ісламу
  • Реферат на тему: Релігія та віра як феномен в истории Суспільства
  • Реферат на тему: Віра і знання в релігії і науці
  • Реферат на тему: Основні категорії людського життя (любов, гра, віра, праця, смерть ...)
  • Реферат на тему: Релігія і релігійна віра