Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Доклады » Щоб тобі любили, спершу сам полюби, бо любов віклікається любов'ю

Реферат Щоб тобі любили, спершу сам полюби, бо любов віклікається любов'ю





о початку в людіні, Певного способу ЖИТТЯ І бажання пізнаті НЕ Тільки феноменальними, альо и ноуменального світ. Шоста сходинка - любов до людей поза батьківщиною Стосунки. Вона, ПЄВНЄВ мірою, позбавлено егоїзму, реалізується в конкретних діях на Основі співпережівання, милосердя, жертовності та других подібніх почуттів, проголошуючі почти нездійсненій для пересічної людини принцип "любити ворогів своїх ". На сьомій сходінці любові остаточно долається егоїзм, концентруються ВСІ попередні Духовні почуття у найбільш чистому, бездоганно вігляді и панує всеосяжне Прагнення йти за Творцем до кінця. Если цьом заважає Світське життя, треба зректіся йо та набліжатісь до Бога через самітніцтво, чернецтво, святість. Восьмого сходинка - Абсолютна божественна Любов, Зверни на наш світ, на людей. p> Ніхто з нас не буде заперечуваті того, что Справжня людина - це гармонійне поєднання зовнішнього ї внутрішнього світів, что світло премудрості тоді входити у душу, коли людина розрізняє два своих єства - тлінне и вічне. Саме на цьом и наголошує Г. Сковорода, коли говорити про сенс и мету життя людини в цьом мире. А смороду полягають, за словами самого філософа, у тому, щоб буті Джерелом світла й тепла, свідомістю й сумлінням світу, перетворювати, удосконалюваті все, что діється в мире. Такою может буті Тільки людина з духовно багата внутрішнім єством. Аджея любов, добро, краса могут проявітіся позбав через внутрішній, духовний світ шкірного з нас.

Головня у сутності людини є НЕ ее тілесна організація, а ее духовний світ, что візначає Людські Дії та вчінкі. Дуже часто в реальному жітті ми спостерігаємо ті, что земне, тілесне, обличчі поборюється небесними, духовним, віщим.

Споглядаючі зовнішність, всегда треба пам'ятати про Можливо зовсім Інший внутрішній світ людини. Аджея ні зовнішня краса, ні потворність НЕ могут свідчіті про тієї внутрішній світ, Який захованій за тілеснім єством. Сковорода заклікає перейти, відкінуті, Розбита и ризи, и шкаралупу, и плоть як межу, границю, перешкоду, что ховають за собою сутність духовного багатства: "...

Віра НЕ має сумніву и доповнюється надією, разом смороду складають основу любові, представлену в багатьох біблійніх книгах и посланні. У них мова Йде про любов до Бога, до Близького свого, про необхідність Співчуття, милосердя, жертовності та про божественну любов до людей, сфокусовану в діяннях та страждань Ісуса Христа. "Люби Господа Бога свого всім серцем Своїм, и всією душею своєю Божою, и всією силою своєю Божою, и всім своим розумом, й свого ближнього, як самого себе "говоритися в Євангелії від Луки Любов над усе! Любов довго терпить, любов мілосердствує, що не заздрю, що не велічається, НЕ надімається, Ніколи любов не перестає!

Любов в ее духовному вімірі реалізується в дружбі. "Дружба - це дія, и у неї немає Іншої мети, крім Дії-кулемету, альо Тільки вона одна "




Література


1. Дж. Джампольські Д.: Кохання перемагає страх/Пер. з англ. Т. В. Зарембо. - М.: Профиздат., 1991. - 128с. p> 2. Сковорода Г. Вступні двері до християнської добронравності./Сковорода Г. Твори у 2-х т. - Т. 1. - К., 1994. p> 3. Сковорода Г. Листи до М. Ковалінського: Г. Сковорода Твори у 2-х т. - К.: АТ "Обереги", 1994. - Гарвард. б-ка давно укр. письменства. - Т.-2. p> 5. Українська мова та література: Газета. - К. Видавничо предприятие "Перше вересня", 1999. br/>


Назад | сторінка 3 з 3





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Милосердя, любов, сім'я, дружба
  • Реферат на тему: Віра, надія, любов як родові ознаки людини
  • Реферат на тему: Основні категорії людського життя (любов, гра, віра, праця, смерть ...)
  • Реферат на тему: Дружба, любов, зрада
  • Реферат на тему: Любов як моральне почуття