Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Воскресіння Ісуса Христа

Реферат Воскресіння Ісуса Христа





що у них немає віри у воскресіння мертвих, для них померла людина вже назавжди залишається недоступним для бачення його живими. Марія Магдалина не відразу дізнається Христа, плутаючи Його з садівником, Фома ж просить вкласти пальці свої в рани Того, що, щоб упевнитися в реальності події. p align="justify"> Апостоли змогли побачити саме воскреслого Христа, як би не старалися спростувати даний факт раціоналісти, Воскресіння, дійсно, відбулося в рамках реального часу.

"Обговорюючи достовірність чудес Воскресіння і Вознесіння, фізик Бальфур Стюарт каже:" чи збереглося у незмінності дію відомих сил природи в цих випадках або воно було іноді превозмогаемо вищою силою? Безсумнівно перемагати, як при Воскресінні, так і при Вознесінні. Ми зобов'язані досліджувати очевидність цих великих подій, що й виконано самим достовірним чином: Історія, що оповідає про ці події, витримала випробування настільки добре, що всяке припущення про нереальність їх приведуть нас до найбільшої етичної та духовної плутанини "". p align="justify"> Цікавим є той момент, що Христос є тільки апостолам. Євреї залишаються ка би осторонь, можна було б виявитися за первосвящеників і вказати їм видимим чином на їх неправоту. Христос не робить так, на думку Святих Отців, тому, що для іудеїв явище Воскреслого Господа було б марно, вони не мало б ніякого сенсу, в той час, як для Апостолів це подія стає вінценосним подією їхнього життєвого шляху, воно підтверджує їх Віру. Збуваються пророцтва, слова Христа підтверджуються. p align="justify"> До того ж, також на думку Отців Церкви, іудеї могли б вигадати новий спосіб вбивства.

Воскресіння Христа справляє переворот у свідомості Апостолів, цей переворот є основою їх пастирської діяльності та місіонерського служіння. Навряд чи 13 людей, задався метою отримати фантазійне уявлення про їх рано померлого вчителя, змогли б звернути в істинну віру такий величезний потік людей. p align="justify"> Спроби спростувати факт Воскресіння приходять до того, що спростовують сам факт існування на землі Христа. Не тільки Воскресіння, а й земне життя Спасителя - вигадка, а Євангеліє має для нас цінність не більшу, ніж книга казок. p align="justify"> Ці спростування розбиваються про той факт, що не тільки Апостоли благовістили про події життя Христа. Є також маса неканонічних (апокрифічних) та історичних джерел, що підтверджують Його перебування на землі. p align="justify"> "Для стислості обмежимося лише переліком інших джерел: Упіфаній Африкан, Євсевій Єгипетський, Сардона Панідор, Іполит Македонянин, Амміон Олександрійський, Сабеллі Грек, Ісаакій Єрусалимський, Костянтин Кирський та інші. Це тільки ті, хто жив під час Христа, причому перебував в Єрусалимі або в безпосередній близькості від нього і став очевидцем самого Воскресіння або неспростовних фактів, що підтверджують його ". p align="justify"> Вельми важливими для нас є свідчення очевидців-євреїв. Оскільки для них будь-яка можливість промовч...


Назад | сторінка 3 з 13 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Тема смерті і воскресіння в посланнях апостола Павла