Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





позицію Бога. Хотілося б звернути нашу увагу на ще одну паралель. Грецьке слово du, o зустрічається в посланні до Ефесян два рази. При розгляді цих двох місць ми можемо збагатити наше розуміння великої таємниці - таємниці Христа і Церкви (Еф.5: 32)


Еф.2: 15Еф 5: 31Із двох tou.j du, o/«тус дуо» збудувати Собою одного (eivj e [na) нового (kaino.n) людини a; nqrwpon/» Антропоним »залишить людина« антропосе »батька і матір, і пристане до дружини своєї і будуть двоє (oi` du, o) плоттю (eivj sa, rka) единою (mi, an)

Ст.17, 18. Союз kai («і») на початку речення пов'язує зі ст.14, тобто Ісус і є нашим «миром», але його і проповідував. Але як? Скоріше всього є зважаючи через Свою смерть і через учнів. Світ був проповіданий як дальнім (язичникам, які були без Христа, відокремлені від Ізраїлю і його заповітам обітниці, Еф.2: 13), так і близьким іудеям. Тепер обидва, євреї та неєвреї, будучи примиреними і перебуваючи в Його Тілі, через Духа можуть мати доступ до Отця, тим самим «устрояя» світ, як на Небесах, так і на Землі і відповідно між ними (Еф.1: 10).


. 4 Висновок


Не тільки наш уривок з Рим., але і вся Біблія відкривають нам Яхве Ізраїлю як Бога, Якому можна довірити своє життя. І це довіра будується на Його вірності Заповітам з Авраамом, Ісаком, Яковом, Давидом і всім єврейським народом, етнічним Ізраїлем.

Згідно нашого уривка з Еф.2 і Кол.1: 18 язичники приєдналися до Ісуса Христа, як «начатками» Ізраїлю, так і обов'язково, через Нього до «єврейського залишку» з єврейських апостолів і учнів або перший мессіаскіх євреїв, що дає нам всім право бать співучасники обітованій спільноти Ізраїлю.

Примирення Ізраїлю і язичників між собою і з Богом повинно ще статися, коли відбудеться з'єднання всього небесного і земного під Главою Христом, але все для цього було зроблено жертвою Христа. Хоча Христом примирення вже здійснено і ворожнеча вбита, але повнота часів для землі ще не настала і ми не бачимо, щоб «весь Ізраїль» як Божий народ був примирений з Богом, він знедолений і не бажає поки визнати Месію.

Повний примирення, про який йде мова в Рим., Еф. і Кол., стало можливим тільки завдяки жертві Христа.

У жодному з розглянутих нами місць не говоритися безпосередньо про Церкву, яка є Тіло Його і про домоуправлінні Тайни. Ці місця стосуються або домоуправління благодаті Божої, або домоуправління повноти термінів.

Коли настане повнота всіх термінів Чоловік і Наречена з'єднаються в одне в повному мирі з Богом. І це буде одна нова людина (людство) (чоловік + дружина). Буде здійснена мета Бога створити нове людство. І як родоначальниками ветхого людства були Адам і Єва, так родоначальниками нового людства в Бозі будуть Церква та Ізраїль, Небесне насіння Авраама і Земне насіння Авраама, які будучи отримавши відродження від Христа приведуть до відродження весь язичницький світ.

Якщо взяти за основу вірність теорії трихотомії (трьох складових структури людини - дух, душа і тіло), то Нове людство у своїй структурі складатиметься з прославлення церкви (прообраз відродженого духу), «всього Ізраїлю» ( прообраз відродженої душі) і народів (прообраз фізичного непрославленного тіла).

Цікавий факт, що всі події по кончині «сього століття» і початку 1000-го Царства, остаточно описувані в Одкровенні Іоанна, відбуватися по «молитвам святих», якими повинні будуть наповнитися чаші «24 старців» ( Отк.5: 8). Цей факт говорить і підтверджує думку про те, що Церкви важливо ретельно і з постійністю молитися про відповідну підготовку й схоронності ритуальної чистоти 144000 євреїв-первістків (месіанських євреїв) в дар Господу і Агнцеві від Ізраїлю. Бо тільки тоді Бог зможе дозволити Собі «знімати друку» з Книги ... занурюючи весь світ в Свої Суди.


РОЗДІЛ 3. ІСТОРІЯ месіанські єврейської громади


Як ми писали спочатку, зараз існує і створюється багато месіанських єврейських громад і ставлення з боку традиційних католицької, православної та євангельських церков різних напрямків не однозначне. А говорити про істинної християнської любові (агапе) у взаєминах між ними поки взагалі не доводиться. Тому, нас цікавить історія виникнення та розвитку мессіаского єврейського руху, його можливий внесок або вплив на Церкву, Ізраїль, мир, а також визначити, згідно пророцтв Біблії, можливе майбутнє.

Месіанська єврейська громада в Діяннях

Прямої вказівки в Біблії, а саме в Діяннях, на існування слова як «месіанська община» немає, але Єрусалимська Церква за своєю суттю і практиці богослужіння майже повністю відповідає сучасним месіанським громадам (якщо не вважати відсутність Храму і поклоніння в ньому). Єрусалимську...


Назад | сторінка 30 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Аналіз транспортної інфраструктури Ізраїлю, з метою можливого надання турис ...
  • Реферат на тему: Друзськая громада Ізраїлю
  • Реферат на тему: Російськомовна громада Ізраїлю
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа