Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Феноменологія релігії

Реферат Феноменологія релігії





редусім, Готама Будда, що не йшли від реального світу, а намагалися втілити вище знання власної життя в активну форму духовної і матеріальної допомоги людям.

Серед носіїв святості в образі людини мученик виділяється тим, що піддається переслідуванням, тортурам і навіть йде на смерть за свою віру. Святий - це втілення досконалої божественної і братерської любові. Християнський ідеал святості тісно стикається з ідеалами інших релігій: іудейським. - хасидів і Саддік, ісламським - суфіїв, буддійським - бодхи-саттву. Святим вважається тільки той, хто служить богу і допомагає людям, а й людина, що потребує підтримці. Грецька Зевс має прізвиська Ксений і Гикесия, тобто бог, що є як чужинець і благаючий про допомогу. Будда бажає втілитися у своїх хворих побратимів, щоб за ним доглядали. Згідно з пророцтвами Ісуса про Страшному суді (див.; Мт. 25:35-40), всі голодуючі, спраглі, мандрівники, незаможні, хворі, що сидять у в'язницях - є сам Господь. Кожен, хто служить любов'ю їм, служить Йому самому. Гуманізм стає релігійної цінністю в відповідності зі словами homo homini Deus (лат. - людина людині бог).

Носієм святості в інтенсивній формі виступає і жінка. Скрізь, де є вплив матріархату, жінка буває чарівницею, ясновидиці, пророчицею, берегинею вогню, і жрицею; деякі її функції такого роду зберігаються навіть у патріархальних культурах. Проте в індуїзмі, буддизмі, юдаїзмі, християнстві, ісламі жінка розглядається як що має більш низькою цінністю, ніж чоловік, і тому відсторонюється Від виконання релігійних обов'язків. Однак у всіх цих релігіях є докази жіночого рівноправності, особливо в часи виникнення даних релігій, і більшою ступеня - в первинному християнстві. Там, де жінка не може бути жрицею, вона має сильне релігійний вплив як містик, віщунка, черниця або святая. У давніших культах божественної матері і небесної цариці, які знаходять відображення в шануванні Божої Матері у християнства, висловилася святість і божественність жінки.

Мертві також є предметом шанування: у сім'ї - предки, у народів - володарі і герої, в розвинених релігіях - святі. Культ святих поширюється в буддизмі, християнстві, ісламі, даючи можливість стародавніми віруваннями трансформуватися в нових релігіях. Цей культ в народній релігійності проявляється в поклонінні їх могилам, а також, у зверненні до праведників з проханнями про допомогу; більш розвинута релігійність припускає наслідування їм для досягнення досконалості і духовну партиципации з ними.

Священні уявлення та переживання p> Феноменологія розглядає ці явища, поєднуючи два підходи: філософсько-феноменологічний узагальнюючий різні релігійні традиції, і історико-феноменологічний, який допомагає зрозуміти релігію, виходячи з її власної духовної основи.

Спілкування з божеством, конкретне в зовнішньому предметному світі явищ релігії, в той же час спирається і на певні уявлення про бога, світ і людину. Божественна дійсність проявляє себе троя...


Назад | сторінка 31 з 36 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Жінка в нехристиянських монотеїстичних релігіях і в християнстві
  • Реферат на тему: Священні писання в буддизмі. Свята в ісламі. Православна церква
  • Реферат на тему: Немає нічого більш складного і тому більш цінного, ніж мати можливість прий ...
  • Реферат на тему: Відображення в російській мові матеріальної і духовної культури російського ...
  • Реферат на тему: Чоловік і жінка: проблеми взаємовідносин