Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Романтизм і християнство

Реферат Романтизм і християнство





на дорозі, по якій їхав Ісус Христос свої одяг і пальмові гілки і кричали йому Осанна! Raquo ;. Слово осанна в буквальному перекладі з єврейського означає порятунок (побажання порятунку Ісусу), але за змістом це вітання типу Слава ).

Однією з важливих подій в житті Ісуса Христа після його в'їзду в Єрусалим було вигнання торговців з Єрусалимського храму. Ситуація вигнання торговців із храму стала символом видалення непорядних людей з усіх святих і благородних справ. Ісус в'їхав до Єрусалиму в перший день тижня (так в Євангеліях називається Неділею), а в п'ятий день тижня (тобто в четвер) відбувся прощальний великодній вечерю (святкувалася іудейська пасха) Ісуса Христа з апостолами. Згодом християнські служителі культу ця вечеря назвали таємною вечерею raquo ;. Під час таємної вечері учні Христа їли хліб і пили вино, які він їм подав.

Після пасхального вечері Ісус Христос і його учні (за винятком одного з них, Іуди Іскаріота, який покинув вечерю раніше) прийшли спочатку на гору Оливну, а потім у Гетсиманський сад. Там в саду в ніч з четверга на п'ятницю римські солдати за допомогою Іуди Іскаріота заарештували Ісуса Христа. Заарештованого відвели в дім первосвященика. Церковний суд звинуватив його в богохульстві,?? в посяганні на царський престол (це посягання бачили в тому, що він називав себе царем юдейським ). Ісуса Христа засудили до смерті. У п'ятницю римські солдати, які за законами того часу виконували смертні вироки церковного суду, розіп'яли його на хресті, і він помер. Рано вранці в перший день тижня Ісус Христос воскрес, а через деякий час вознісся на небо. Розташована в Біблії слідом за Євангеліями книга Діяння апостолів уточнює, що вознесіння на небо відбулося на 40-й день після його воскресіння. Таким є основний зміст євангельських оповідань про Ісуса Христа. В оцінці істинності євангельських оповідань люди розходяться. Одні вважають, що все, що написано в Євангеліях, мало місце в дійсності. Інші, навпаки, вважають, що в Євангеліях бувальщина перемішана з художнім вимислом. У формуванні конкретних особливостей нової релігії, на думку істориків, зіграли свою роль і деякі інші соціальні обставини. Існування імператорської влади сприяло виробленню і закріпленню уявлення про єдиного Бога на небі. Посилення економічного, політичного та ідейного спілкування між народами (в результаті утворення Римської імперії) формувало і закріплювало уявлення про інтернаціональний Бога, який піклується про всіх людей, незалежно від їх національності. Криза рабовласницького суспільства призвів верхи суспільства до розчарування в старих релігіях, до втрати віри в богів, які не змогли запобігти погіршення становища правлячих класів. І на знову що виникла релігію багато з представників правлячих класів покладали надії як на могутню силу, яка може їх підтримати. Якщо порівняти християнську релігію з релігіями та філософськими навчаннями, що вже існували в Римській імперії, то в ряді випадків можна побачити щось спільне. Історики вважають, що ці загальні моменти говорять про те, що у християнської релігії були ідейні джерела. Найбільш важливим з них є іудаїзм.

Християнство виникло як відгалуження від іудаїзму. Священну книгу іудеїв Танах християни вважають і своєї священною книгою, але називають її інакше: Старим Заповітом. Старий Завіт християни доповнили Новим Заповітом, а разом вони склали Біблію. З юдейської релігії християни прийняли ідею Месії. Саме слово Христос є не що інше як переклад єврейського слова Месія на грецьку мову. Ряд положень, що увійшли потім в систему християнських релігійних і моральних поглядів, висловив олександрійський філософ Філон: про природженою гріховності людей, про аскетизмі та стражданнях як про засоби порятунку душі, про те, що Месія - теж Бог і що його ім'я - Логос (це ім'я в християнстві стало другим ім'ям Христа, в перекладі з грецької на російську Логос - це Слово). У римлянина Сенеки християни запозичили етичні ідеї про рівність усіх людей перед Богом, про спасіння душі як мету життя, про презирство до земного життя, про любов до ворогів, про покірності долі. Кумранская громада (у минулому - конфесія в іудаїзмі) пропагувала ідеї про вже відбувся перший пришестя Месії і очікуваному другому, про наявність у Месії людської природи. Ці ідеї також увійшли в християнство. У I ст.н.е. на території Римської імперії існувало багато національних релігій. До кінця V ст. ці релігії або відступили на другий план (як, наприклад, іудаїзм), або зійшли з історичної сцени (давньогрецька релігія). Християнство ж, навпаки, з невеликого релігійного руху перетворилося на головну, найчисленнішу релігію в імперії. На думку істориків, перемога християнства над іншими релігіями пояснюється наступними його особливостями.

По-перше, йогомонотеїзмом. Всі інші релігії в імперії, крім християнства і іудаїзму, були політеїстичними. В умовах імперії монотеї...


Назад | сторінка 4 з 10 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию