Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Апологетика - відстоювання християнського світогляду

Реферат Апологетика - відстоювання християнського світогляду





алося з ними, як приклади: а написане нам на науку, кінець віку . (1 Кор. 10: 6-11)

Поряд з цим, Бог показує нам Свою милість по відношенню до людини, незважаючи на його гріховність. Якщо взяти будь-якого з персонажів Біблії, які насправді були реальними людьми, то ми побачимо, що Бог нічого не ховає від нас. Він не прикрашає їх гріхи за те, що вони звернулися до Нього, навпаки, він показує нам, що навіть звернувшись до Бога, людина все одно схильний спокусам цього світу. Так Давид, будучи Царем над Ізраїлем і помазаником Божим, здійснив не тільки гріх перелюбу з Вирсавией, дружиною іншої людини, але користуючись своєю владою, він відправив її чоловіка Урію в гаряче місце, де йшла битва, в надії, що його там уб'ють, щоб взяти Вирсавію в дружини. Бог говорить нам, що це скоїв Його Помазаник - Цар Ізраїлю. І Бог не виправдовує його, а навпаки, засуджує. І покарання прийшло на Давида через цього досконалого гріха: дитина, яка народилася у Вірсавії, помер. Усвідомивши і визнавши за собою провину, Давид розкаявся перед Богом. Бог прощає грішників, коли вони каються перед Ним, але покарання все одно слід. Не потрібно розуміти, що згрішив, покаявся, і нічого тобі не буде. Ні! Буде! Але для твого ж блага, щоб ти зрозумів, пропустив це через себе, і надалі не здійснював подібне. Соломон, син Давида від Беер-Шеви - Цар Ізраїлів людина, яка побудувала Храм Богу, дотримуючи всі в точності, як заповідав Бог, на своїй старості став поклонятися ідолам інших народів, чому? Та тому, що мир і благоденство, які були під в?? Ємену Соломона, були досягнуті шляхом укладення численних шлюбів з дочками язичницьких народів, що оточували Ізраїль. Жінки були слабким місцем у Соломона, і щоб догодити всім, він став будувати жертовники богам raquo ;, яким поклонялися його дружини. У результаті і сам Соломон був захоплений ідолопоклонством, що було гріхом перед Богом Ізраїлю. Одруження на язичницьких жінках призвела до того, що численні діти Соломона теж були ідолопоклонниками, як і їх матері. І про все це Біблія говорить чесно, саме заради нас, щоб ми навчившись на помилках і прикладах інших, не здійснювали своїх, або хоча б задумалися над тим, що чекає нас після. Цими двома прикладами, гріхи людські не починаються і не закінчуються. Вони починаються в Едемському саду і процвітають досі, і якщо подивитися загалом, то немає жодного гріха, якому не були б схильні люди, так само як і персонажі Біблії, як написано: Нема праведного ані одного; немає його розуміє; ніхто не шукає Бога; усі повідступали, до одного не придатні; нема доброчинця, нема ні одного (Рим. 3: 10-12).

Для чого це нам написано? Для того, щоб показати людську сутність і до чого вона може дійти. Щоб ми усвідомили і випробували нужду в Спасителі, який відкупив нас на Хресті, щоб нам отримати виправдання даром, не по справах, якими виправдатися не в силах ніяка плоть, але по вірі. Бо це єдиний вихід для людства, приготований йому Богом.

Багато разів чув думку, що Біблію переписували сто разів, і це вже зовсім не те, що було написано раніше, але дозвольте, в чому логіка таких висловлювань? Якщо її сто разів переписували, то невже не могли переписати гідним чином, щоб, так би мовити, не ганьбитися на весь світ, вивертаючи навиворіт всю пекло свого народу? У чому сенс ???

Читаючи Писання, ми вивчаємо історію. Щоб розуміти уроки цієї історії у всій їх повноті, бачити картину що відбувається, як минулого, так і майбутнього, потрібно вивчати Писання так само у всій його повноті, від Книги Буття до Книги Одкровення. Вирвані з контексту вірші не можуть бути розглянуті під правильним кутом зору. Біблія цілісна книга. Відносини подій Старого Завіту до подій Нового Завіту, як відносини батька і сина. Не може син сказати, що я сам по собі з'явився на світ, і не було в мене батька, так і батько не має повноти в собі, не народивши сина. Історія ще не закінчилася, вона триває по сьогоднішній день. Багато Старозавітні пророцтва вже справдилися, але багато чому ще належить збутися. Ми живемо в дивовижний час, коли описане в Біблії, відбувається і буде ще відбуватися у нас на очах. Давай же відкриємо наші очі і вуха, приведемо в порядок наші думки і будемо вчитися у Самого Головного Вчителі в нашому житті, у Творця Всесвіту. Він хоче з нами спілкуватися, крок за нами ...

Коли я дивлюся на небо твоє - діло пальців Твоїх, місяця й зорі, що Ти встановив, то що є людина, що Ти пам'ятаєш його, і син людський, що ти відвідуєш його. (Пс. 8: 4-5)


5. Про особу Ісуса Христа


Пропоную тобі дорогий друже розглянути ще один важливий момент і основу християнського світогляду це особистість Ісуса Христа.

Постмодернізм позбавлений прагнення до дослідження глибинних проблем і процесів буття, він прагне до простоти і ясності, до поєднання к...


Назад | сторінка 4 з 7 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Книги царя Соломона в корпусі Учительних книг Старого Завіту. Особливості ...
  • Реферат на тему: Чи правильно було канонізувати Миколи II і його сім'ю
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Буття людини і його спосіб життя
  • Реферат на тему: Вірш Тургенєва І.С. "Коли мене не буде"