Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Апологетика - відстоювання християнського світогляду

Реферат Апологетика - відстоювання християнського світогляду





ультурних епох. Поверхневе, але синтетичне відображення світу суть людської свідомості. Світ потрібно не розуміти, а приймати. Весь шар культури в концепції постмодернізму стає надбанням рефлектирующего розуму. Постмодернізм, як і будь-яке інше світогляд не дає реального виходу людині в боротьбі з гріховністю, пропоную розглянути позицію християнства в цьому питанні.

Християни вірять в люблячого Бога, Який явив Себе людям і може бути особисто пізнаний ними в цьому житті. У християнстві людина звертає увагу не на релігійні ритуали або хороші справи, а на радість від спілкування з Богом і зростання в Його пізнанні. Радість і сенс життя християнина залежить від віри в Самого Ісуса Христа, а не тільки в Його вчення. Під час Свого життя на землі Ісус не називав Себе вказує на Бога пророком або прогресивним учителем. Замість цього Ісус назвав Себе Богом в людській подобі. Він творив чудеса, прощав людям їх гріхи і говорив, що кожен, хто повірить в Нього, матиме вічне життя. Він говорив наступне: Я Світло для світу хто піде за Мною, той не буде ходити у темряві, але матиме світло життя raquo ;. (Иоан.8: 12)

З якими б обставинами не стикалися християни в своєму житті, вони можуть з упевненістю звернутися до мудрого й могутньому Богу, Який щиро любить їх. Християни вірять, що Бог відповідає на молитви, і що сенс життя полягає в прославленні Його.

Розглянувши основні релігійні системи, можна виявити значні відмінності:

Послідовники індуїзму вірять у триста тисяч богів;

Буддисти заперечують божественність;

Послідовники руху Нове століття вважають, що Богом є кожен з них;

Мусульмани вірять в могутнього, але відокремленого Бога;

Християни вірять в люблячого і досяжного Бога.

В індуїзмі людина самостійно намагається звільнитися від своєї карми. У русі Нове століття людина працює над своєю власною божественністю. В буддизмі людина зайнята пошуком шляху до звільнення від бажань. В ісламі людина слід релігійним законам, щоб після смерті потрапити в рай. У християнстві ти бачиш особисті взаємини з володіє особистістю Богом - взаємини, які збережуться і в наступному житті.

Чи може людина з'єднатися з Богом у цьому житті? Відповідь - так. Ти можеш не просто з'єднатися з Богом, а й бути впевненим, що Бог любить і повністю приймає тебе.

Багато релігії залишають людину одного в боротьбі за своє вдосконалення. Будда ніколи не говорив про свою безгрішність. Мухаммед також визнавав, що він потребує прощення гріхів. Незалежно від того, наскільки мудрі, талановиті або впливові, можуть бути інші пророки, гуру або вчителя, вони володіють достатнім розумом, щоб розуміти, що вони також недосконалі, як і всі ми .

Проте, Ісус Христос ніколи не згадував про який-небудь особистому гріху. Замість цього, Ісус прощав людям їхні гріхи. Він також хоче пробачити і твої гріхи. Ми знаємо про власні падіння, про тих аспектах нашого життя, які можуть розчарувати оточуючих, про ті якості, які ми б вважали за краще не мати. Це може бути шкідлива звичка, запальний характер, аморальну поведінку, грубі вирази. Бог любить нас, але ненавидить гріх. Він сказав, що наслідком гріха є відлучення від Нього і неможливість пізнати Його. Бог надав нам можливість бути прощеними і пізнавати Його. Ісус Божий Син, Бог у плоті, поклав на Себе всі наші гріхи, постраждав на хресті і з власної волі помер замість нас. У Біблії говориться: Любов пізнали ми, що Він за нас душу Свою raquo ;. (1 Іоан.3: 16)

Завдяки тому, що Ісус помер за нас на хресті, Бог пропонує нам повне прощення. Це означає повне прощення всіх наших минулих, теперішніх і майбутніх гріхів. Ісус заплатив за кожен з них. Бог, Який створив всесвіт, любить нас і бажає спілкуватися з нами. Любов Божа до нас з'явилася тим, що Бог послав у світ Єдинородного Сина Свого, щоб ми отримали світ через Нього (1 Іоан.4: 9).

Через Христа Бог пропонує нам справжню свободу від гріха і почуття провини. Бог не залишає людину наодинці зі своїми падіннями в примарною надією стати краще завтра. В Ісусі Христі Бог простягнув руку людству і надав нам можливість дізнатися Його. Бо так полюбив Бог світ що віддав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав на життя вічне (Іоан.3: 16). Бог хоче, щоб ми знали Його. Ми були створені Богом для того, щоб мати взаємини з Ним. Ісус сказав: Прихожий до Мене не голодуватиме він, а хто вірує в Мене, ніколи не прагнутиме ... і приходить, Я не вижену геть (Іоан.6: 35). Ісус закликав людей слідувати не тільки за Його вченням, а й за Ним Самим. Ісус сказав: Я дорога, і правда, і життя (Иоан.14: 6). Він перевершив простих пророків і вчителів, які...


Назад | сторінка 5 з 7 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Управління процесом демократизації освіти: важко бути богом
  • Реферат на тему: Сенс життя і шляхи його набуття
  • Реферат на тему: Мова SMS - що це таке. Бути чи не бути йому в нашому житті
  • Реферат на тему: Якість життя і його відображення в споживчому поведінці