Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Контрольные работы » Формування християнського характеру

Реферат Формування християнського характеру





ження будинку Господнього (точніше відкласти цей намір). Саме Натан осудив гріх Давида щодо Беер-Шеві та її чоловіка, зіграв ключову роль у збереженні царського престолу для Соломона. В«Цілком логічно припустити, що до самої старості Натан залишався для Давида справедливим наставником, суворим і відвертим вчителем, мовцем істину в обличчя і не опускати планку особистих вимогВ» [2.с. 67]. p align="justify"> В«Не вдавайте, що ви змінюєтеся, якщо зміни не відбуваються! Будьте чесні по відношенню до самого себе, будьте відкриті до Святого Духа, і перетворення відбудуться! В»[3.С. 139]. br/>

2.3 Дух Божий


Одним з істотних впливів на формування християнського характеру - вплив Духа Божого. Його неодмінно потрібно навчитися чути і беззаперечно слухати; В«бо тіло бажає противного духу, а дух - противного плоті: вони одне одному противляться, так що ви не те робите, що хотіли б. А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння добрість, милосердя, віра, лагідність, стриманість. На таких немає закону. Якщо ми живемо духом, то й духом повинні В»(Гал.5 :17,22-23, 25) [1]. p align="justify"> У Посланні до Євреїв 12:9 говориться: В«При тому, якщо ми, що карали плотськими батьками нашими боялися їх, то чи не набагато більше повинні коритися ми Отцеві духів, щоб жити?В» Часто Дух Божий виступає в якості викривача. Ми говоримо: В«совість мучитьВ». p align="justify"> Що ж таке совість? Чудово, на мій погляд, проаналізував це поняття пастор, вчитель, євангеліст Лестер Самралл у своїй роботі В«Дух Душа і ТілоВ». p align="justify"> Отже, В«людська совість - один з найбільших дарів, які Бог дав людиніВ» [4.С. 170]. Без совісті людина була б твариною. Він не був би людською особистістю. Він не був би створений за образом і подобою Божою. Совість - це здатність, за допомогою якої людина розуміє волю Бога. Совість призначена для управління життям людини. Почуття провини перед Богом приходить через совість. Вона допомагає дізнатися людям, як слід жити перед Богом. Совість розрізняє те, що вважається морально добрим чи поганим, це здатність оцінювати, судити і виправдовувати справи або думки, які має людина. Людська совість може бути плотської або духовної. Людина повинна вирішити, яку совість він хоче мати всередині себе. p align="justify"> Людина може зробити свою совість більш чутливою, якщо наблизиться до Бога. В«Бо це нам хвала, свідчення нашого сумління ...В» (2Кор.1: 12) [1]. Можна потерпіти і В«корабляВ»: В«Маючи віру і добру совість, яку деякі, відкинувши, розбилися в віріВ» (1Тим.1: 19) [1]. Совість може стукати в двері серця і зустріти відмову. Людська совість може бути спалена, може стати дуже черствою і вже не турбувати людину. Він повинен зберігати добру, чисту совість, духовну і радісну перед Господом. Берегти свою совість як скарб. p align="justify"> Крім совісті Дух Божий може обдарувати людину інтуїцією. В«Інтуїція є однією з великих здібностей духовної людини всереди...


Назад | сторінка 4 з 6 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Обов'язок, совість і управління людьми
  • Реферат на тему: Людський моральність: обов'язок, честь, Гідність, совість
  • Реферат на тему: Штучний інтелект: чи може машина бути розумною?
  • Реферат на тему: Чи може комп'ютер мислити
  • Реферат на тему: Чого нас може навчити йога?