Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Контрольные работы » Формування християнського характеру

Реферат Формування християнського характеру





лого характеру християнину допомагає ряд факторів: по-перше, це Писання, по-друге - духовні керівники, суворі вчителі, по-третє - Дух Божий, по-четверте - інші християни, члени церкви і готовність підкоритися Богу. Особливо важливо для християнина - В«бути відкритими до тих дивним змінам, які Господь хоче в них вчинитиВ» [5. С. 33]. br/>

2.1 Письмо

духовний характер християнський церква

В«Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, для виправлення, для виховання в праведності, щоб Божа людина, до всякого доброго діла готоваВ» (2Тім. 3:16-17) [ 1].

Життя віруючих стає чистішим, коли вони слухають слова Христа і виконують їх. У книзі від Івана гл. 15 ст. 3 Ісус говорить Своїм учням: В«Ви вже очищені через слово, що Я вамВ». В«Слово Твоє є істинаВ» (Ін.17: 1) [1]; В«Слово Твоє - світильник нозі моїй і світло дорозі моїйВ» (Пс.118: 105) [1]. p align="justify"> А. Шульга у своїй роботі В«Розвиток християнського характеруВ» зазначає, що люди, що приєднуються до церкви, виросли в різних умовах і отримали різне виховання. Неправильне виховання часто формує неправильне мислення, звідси і поведінку. p align="justify"> Слово ж Боже здатне змінити ситуацію, що склалася (за умови, що християнин готовий підкоритися Богу). Ось, що про це говорить апостол Петро у своєму Першому посланні: 1:23: В«послусї правди Духом, очистивши душі ваші на нелицемірну братерську любов, любіть один одного від щирого серця, (як) народжені не з тлінного насіння, але з нетлінного , від Слова Божого, живим та тривалим В»Іншими словами, процес освячення здійснюється за допомогою очищення водяною купіллю, за допомогою слова.

В«Тільки характер, преображена Словом Божим, що випробував на собі його благотворний вплив, здатний пройти через труднощі і випробуванняВ» [2.с. 33]. br/>

.2 Духовні керівники, суворі вчителі


Прийшовши до церкви, християнин спостерігає ієрархію. Письмо пише: В«І ВІН поставив одних апостолами, інших пророками, інших євангелістами і пастирями та вчителями, Доки всі з'єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру зросту ХристовоїВ» (Еф. 4: 11,13) [1].

Духовні керівники або служителі церкви, як гончар над глиною, працюють над удосконаленням характеру християнина. Як виноградар очищає хорошу гілку, щоб приносила багато плоду, так духовні керівники працюють над характером християнина. Дуже часто це очищення болісно, ​​але суворі вчителі виробляють цю роботу. p align="justify"> В«Краще відкрите картання, ніж таємна любовВ» (Пр.27: 5) [1].

Строгий вчитель, часто буває, неприємний і нелюбим, але саме його уроки запам'ятовуються найкраще. Як приклад суворого вчителя А. Шульга призводить пророка Натана та роль його особистості в житті царя Давида. Натан наважився озвучити волю Бога щодо споруд...


Назад | сторінка 3 з 6 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Духовні аспекти заразність в патології людини: аналіз з позицій теоретичної ...
  • Реферат на тему: Вплив західних "отців церкви" на формування християнського віровч ...
  • Реферат на тему: Художнє слово як засіб морального виховання дошкільніків
  • Реферат на тему: Характер і його типи. Акцентуація характеру
  • Реферат на тему: Керівники та підлеглі в системі управління організацією