Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Сповідування гріхів згідно біблійного вчення

Реферат Сповідування гріхів згідно біблійного вчення





и точку зору відносно того, що Христос дав владу апостолам і через них потім тільки священикам право прощати або залишати гріхи. Хаффнер, кажучи про владу ключів, і зв'язування і дозволу стверджує:

"Оскільки гріх є те, що перешкоджає входу в Царство, владу прощати гріхи повинна бути включена у владу ключів. Таким чином влада Хреста Христового реалізується сьогодні через Христового служителя ". p align="justify"> Лопухін вважає, що так як Петро отримав пізнання Ісуса, як Христа, то тепер він може і інших приводити до цього розуміння на противагу книжникам, які закривали двері для розуміння істини. Також Лопухін зазначає: "що дане місце звичайно розуміється в сенсі права духовної особи відпускати людям або утримувати за ними гріхи". p align="justify"> Як стверджує груди "ключі Царства Небесного" можуть представляти проповідь Євангелія, за допомогою якого відкриваються двері в Царство. Петро, ​​як керівник церкви буде нести відповідальність перед церквою, і ключі є символом його відповідальності за порядок. Завдяки тій владі, яка була дана Христом Петрові, він мав право оголошувати про те, що дозволено і що заборонено в Царстві Христа. У наслідку цю ж владу Христос передає і всієї Церкви. Можна стверджувати, що даний уривок не вказує на розвинуте вчення католицької і православної церкви. Вільям Барклі вважає, що Петро є основою, наріжним каменем Церкви в тому сенсі, що він був першим у величезному братстві тих, хто з радістю визнає, що Ісус Христос - Господь; і, в кінцевому рахунку, Сам Бог є той камінь, на якому побудована Церква.

Зв'язування і дозвіл. (18: 18)

Розглядаючи даний вірш, груди передбачає: "відкрито стверджується, що влада здійснювати церковну дисципліну дана церкви в цілому, коли вона збирається разом. Проповідуючи Євангеліє і застосовуючи дисциплінарні заходи, церква тепер здійснює владу ключів Царства ". Як припускає Стерн зміст цього уривка немає про молитві, а про судочинство. Терміни "забороніть" і "дозвольте" використовувалися в іудаїзмі в першому столітті. Ісус використовував зрозумілу для учнів формулу, наділяючи їх владою, яка належала книжникам і фарисеям, який зв'язував тягарі, розв'язати ці тягарі. Кінер також стверджує, що поняття "пов'язано" і "дозволено" є природною метафорою для позначення осуду або виправдання в суді. У контексті даного уривка можна простежити, що влада пов'язувати або дозволяти дана не певним особистостям, але всієї церкви загалом. p align="justify"> Повеління Христа прощати і залишати гріхи. (Ів. 20: 23)

З одного боку православні та католицькі тлумачі стверджують, як наприклад Блаженний Фофілакт, у своєму тлумаченні євангелія від Іоанна, що Христос дав апостолам владу і духовну благодать прощати гріхи. Цей же автор продовжуючи свої роздуми стверджує, що навіть, незважаючи на недосконалість священиків це не буде перешкодою для милостині бл...


Назад | сторінка 4 з 8 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Вчення про владу. Легітимність влади
  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Кратологія - наука про владу
  • Реферат на тему: 1917: боротьба за владу в Придністров'ї
  • Реферат на тему: Конституція Російської Федерації про судову владу