Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Релігія і медицина

Реферат Релігія і медицина





В» має бути пов'язане у Христі, бо Він - глава В«Церкви, яка є Тіло Його, повнота наповнює все у всьомуВ» (Еф. 1: 22-23). У церкві дією Святого Духа відбувається обоження творіння, виповнюється початковий задум Божий про світ і людину. Церква представляється Боголюдським організмом. Будучи тілом Христовим, вона поєднує в собі два плану - божеське і людське - з притаманним їм діяти та Волен. Церква пов'язана зі світом за своєю людської, тварної природі. Однак вона взаємодіє з ним не як суто земної організм, але у всій своїй таємничої повноті. p> Згідно біблійному віровченню церква - не від світу цього, так само, як її Господь, Христос - не від світу цього. Але Він прийшов у цей світ, В«упокорившиВ» Себе до його умов, - У світ, який належало Йому врятувати і відновити. Метою церкви є не тільки, порятунок людей в цьому світі, але також порятунок і відновлення самого світу. Церква покликана діяти в світі за образом Христа. Члени церкви покликані долучатися місії Христової, Його служінню світу, яке можливе для церкви лише як служіння соборне, В«щоб увірував світВ» (Ін. 17:27). Спаситель говорить про Себе: В«Я серед вас, як службовецьВ» (Лк. 22: 27). Члени церкви стикаються з Христом, які зазнали всі гріхи і страждання світу, зустрічаючи кожного голодного, бездомного, хворого, ув'язненого. Допомога стражденним є в повному сенсі допомога Самому Христу, і з виконанням цієї заповіді пов'язана вічна доля всякого людини (Мф. 25, 31-46). Життя в церкві, до якої закликається кожна людина, є невпинне служіння Богові і людям. До цього служіння призивається весь народ Божий. Члени тіла Христового, беручи участь у спільному служінні, виконують і свої особливі функції. Кожному дається особливий дар для служіння всім. В«Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники многостадальной благодаті Божої В»(1 Пет. 4,10). p> Оскільки релігійні устремління знаходяться у сфері підсвідомості, остільки індивід може вважати себе невіруючим, але фактично дотримуватися цінності тієї чи іншої релігії. Про це свідчать і результати проведеного Міжвузівським центром з проблем науки і релігії та Асоціації релігієзнавців Санкт-Петербурга соціологічного опитування студентів та курсантів цивільних і військових вузів Санкт-Петербурга. Так, вірять в Бога з числа опитаних - 59%. 80,1% респондентам серед релігійних конфесій ближче православ'я. Особливий інтерес для нас представляють відповіді на питання, пов'язані з ціннісною орієнтацією. На питання: з чого починається Ваше звернення до ікони з образом Ісуса Христа, 31,6%, опитаних відповіло - з покаяння перед Богом за свої гріхи, 20,5% - з звернення до Бога про сприяння успіху в службових справах. 79,2% респондентів заявило про те, що самореалізація людини у світі передбачає перетворення і виховання самої людини, і лише 16,6% стверджує, що самореалізація можлива на шляхах зовнішньої роботи в ньому. На питання: який з наведених факторів становить найбільш глибоку основу сусп...


Назад | сторінка 5 з 19 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Вознесінням даровані служіння: дари благодаті, п'ятигранними служіння, ...
  • Реферат на тему: Філософія символічного світу людини, людина в світі культури
  • Реферат на тему: Пізнання людиною світу і самого себе
  • Реферат на тему: Служіння Духа Святого в житті віруючого
  • Реферат на тему: Розвиток команди пасторського служіння у помісній церкві