Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Християнське моральне вчення - витоки, зміст, ціннісний зміст

Реферат Християнське моральне вчення - витоки, зміст, ціннісний зміст





в християнстві передумовою духовного спасіння. Загальнопоширеним почуттю, що люди самі винні в загальній зіпсованість, християнство дало ясне вираження у свідомості гріховності кожної окремої людини. Потрібно було тільки вказати шлях порятунку, який відрізнявся б від традиційних способів, був легко зрозумілим широким масам і вражав уяву. Замість принесення в жертву своїх ворогів, жертовних тварин або самого себе для умилостивлення того чи іншого ображеного нечестивим людиною божества, тут Бог Сам приносить Себе в жертву в ім'я спокутування людських гріхів! Цим Він показує всю глибину своєї любові до людини, яка тільки й може викликати щире відповідь почуття і прагнення до покаяння, очищенню і виправленню в душі людини, навіть самого закоренілого грішника. Замість суворого, що вимагає покори і примирення, що наглядає і караючого бога, християнство показало людству Бога самовідданості, любові і самозречення, морального Бога, що став на багато століть для мільйонів людей ідеальним критерієм, мірилом добра і справедливості. Жити по божому - це стало означати жити, свідомо орієнтуючись на добро, проявляючи милосердя і співчуття до ближнього, з внутрішнім усвідомленням власної недосконалості та необхідності покаянного щирого самоочищення. p> Саме тому так і вийшло, що серед тисяч пророків і проповідників, що створювали незліченна кількість своїх релігійних нововведень на просторах Римської імперії, тільки християнство виявилося здатним захопити і підпорядкувати своєму впливу величезні маси людей, що належать до самих різних етнічних і соціально-класовим утворенням, все більш стверджуючись в якості світової релігії. p> Початкове спорідненість з іудаїзмом - надзвичайно важливе для розуміння коренів християнської релігії. Це проявляється і в тому, що перша частина Біблії, Старий заповіт, - священна книга, як іудеїв, так і християн. А друга частина Біблії, Новий завіт, який проголосив Ісус, визнається тільки християнами і є для них найголовнішою. ​​

Особистість Ісуса Христа

Про особу Ісуса ми можемо прочитати в Євангеліє. Помірний критицизм розглядає Євангелія як роботи окремих авторів, підготовлених за різними планами. Євангелія досліджуються у світлі античної біографічної традиції, яка враховує життєпису у Старому Завіті (наприклад, життя Мойсея) і іудейську літературу. До того, як Євангелія були написані, перекази і повчання Ісуса передавалися усно апостолами і першими проповідниками.

Само В«євангелієВ» означає В«Благу звісткуВ», з грецького слова В«eungelionВ». У чотирьох Євангеліях В«блага вістьВ» - це принесене Ісусом послання про прийдешнє Царстві Небесному. Проте кожен євангеліст збирав фрагменти власне своєму теологічному розумінню послання Ісуса, і тому на Євангелія не можна покластися при відтворенні хронологічно точної біографії історичного Ісуса.

Існують чотири Євангелія - ​​від Марка, від Івана, від Матвія і від Луки. Євангеліє від Марка написано в Римі близько 65г. - Це ...


Назад | сторінка 5 з 14 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию