Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





збереглося за віруючим залишком ». Ми припускаємо, що за «віруючим залишком» Макдональд розуміє євреїв-християн або месіанських євреїв, до яких приєднані язичники. І всі разом ми є Новим Ізраїлем або розширеної сім'єю Ізраїлю.

Богослов Генрі К. Тіссен пише: «Ці обітниці не можуть позначати того, що весь Ізраїль поступово збереться в Церкву, бо звернення Ізраїлю особливим чином поєднується з тим, як він буде бачити Христа (Зах.12:10, Откр.1: 17) ». Тіссен підкреслює, що частина євреїв збереться в Церкві, але частина продовжить складати народ Ізраїлю, який весь звернеться до Ісуса Христа в день Його 2 Пришестя. Друге ж Пришестя повинно відбутися тільки після того, як «весь Ізраїль» воззовёт до Нього.

Чарльз Райрі пише: «Премілленарісти-діспенсаціоналісти послідовно розрізняють Ізраїль і Церква; вони вважають, що обітниці, дані Ізраїлю, не здійснилися в Церкві, але мають здійснитися в епоху Тисячолітнього Царства. Те, наскільки послідовно та чи інша богословська система розрізняє Ізраїль і Церква, значною мірою визначає її есхатологію ».

Давид Стерн, даючи коментар на Рим.11: 23-24, пише: «... Але в нашій оливки ми бачимо трьох різні групи, які в якомусь сенсі є частиною Божого народу. Ніяка теологія не може ігнорувати їх:

Месіанські євреї, природні гілки, культивованої маслини;

Християни-неєвреї, гілки дикої маслини, щеплені до культивованої власної оливки;

Чи не месіанські євреї, природні гілки, отпадших від культивованої маслини, але здатні легко прищепитися назад ».

Йоахім Лангхамер пише: «Ми вже бачили в розділі про Другий прихід Ісуса Христа, що тільки одна мала частина народів світу увійде в месіанське царство миру (Мф.25: 31-40). Ми нагадуємо, що це будуть язичники, які надали милосердя Ізраїлю ... ». Ми бачимо, що Лангахамер откривется для нас ще одну грань Порятунку в Божому плані - це Порятунок народу, в плані залишитися народом, а не расстворіться серед інших народів, як показує нам історія, і увійти в якості єдиного народу зі своєю культурою і маючи свою землю в Тисячолітнє Царство Ісуса та Ізраїлю. Фактично врятовані народи, які увійшли до 1000-її Царство приєдналися до Ізраїлю і стали в загальному Народом Бога на Землі, а безпосередньо за етнічним Ізраїлем закріпилася функція Аарона та Левитів, тобто земного царственого священства.

Дерек Принс пише: «... У другій половині 20в. Відбулося помітне збільшення числа євреїв, які визнають Ісуса, як їх Месію, тим не менш, багато з них дбайливо зберігали свою історичну справжність як євреїв. У результаті цього спостерігалося зростання всередині загального тіла Церкви, окремих груп віруючих характеризуються як «месіанські євреї».

Віктор Шлатер пише: «Отже, якщо в Писанні все настільки ясно, як сталося, що всередині Церкви зникло розуміння дуже простої концепції« одного Тіла »- складається з євреїв, і з язичників, - настільки виразно викладеної в посланні до Ефесян? Як взагалі Церква прийшла до висновку, що вона і тільки вона є новим духовним єдністю, що вона ніяк не пов'язана зі своїми споконвічними іудейськими корінням і нічим їм не зобов'язана? »

Відомий американський пастор-пророк Рік Джойнер пише: «Буде час, коли в Церкві збільшаться суперечливі думки про те, яке місце в плані Божому займають Ізраїль і євреї. Ці суперечки приведуть до того, що більша частина Церкви розділиться в думках; люди дотримуватимуться полярно протилежних точок зору. Здебільшого, будуть дві групи людей: одні будуть думати, що Бог закінчує повік і виробляє жнива останніх часів тільки для природних євреїв і нації Ізраїлю, інші будуть думати, що Божий план для цих днів спрямований лише на духовний Ізраїль, тобто Церква, складену з євреїв по духу. Церква останніх днів зіткнеться з деякими питаннями, які приносять багато розділень, ворог спробує, щоб питання про Ізраїль був одним з них. Сатана націлився на це не тому що це йому зручно, а тому що правильне розуміння цього питання буде принципово важливим для здійснення Церквою її завдання в останні часи ... Божий задум для земного і небесного насіння Авраама приведе їх до шаленого зіткненню, так що одне насіння не зможе виконати свого покликання без іншого. На час це одкровення зустріне велику опозицію, але в потрібний час луска спаде з очей Церкви в цьому питанні. Але до цього дане питання залишиться таємничим і спірним. Коли духовний Ізраїль і природний Ізраїль стануть одним у Христі, відбудеться завершення століття. У кінцевому рахунку з'єднання природного і небесного насіння, призведе до вільного обміну між небесами і землею, роблячи можливим для Бога, Який є Дух, жити на землі серед людей в Своїй повноті ». Рік Джойнер вказує тут на те, що при явищі в Церкві Ісуса Христа подленного (поки невідомого для нас) Єдності настане час Пришестя Ісуса і...


Назад | сторінка 6 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Аналіз транспортної інфраструктури Ізраїлю, з метою можливого надання турис ...
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Система органів Держави Ізраїль, что діють у сфере внутрішніх справ