Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Ангели в світовій літературі

Реферат Ангели в світовій літературі





любові до Бога.

Друге значення цього слова - змій, літаючий змій. Цьому значенню ми знаходимо відгук у тому ж вірші А.С. Пушкіна:


«І жало мудрия змії

В уста завмерлі мої

Вклав правицею кривавою »

Крім того, ми пам'ятаємо, що Сатана належав до самого вищого чину ангелів. Це був найвищий з Серафимів. І тому не дивно, що на землі він прийняв такий знайомий йому вигляд змія.

Серафими - палаючі ангели. Пламень їх - це любов до Бога, якого вони безперервно прославляють. Серафими володіють абсолютним після Бога світлом. Вони здатні проганяти будь затьмарення, очищати і просвітлювати.

Слідом за Серафимами і Херувимами йдуть Престоли. Їх функція може здатися дещо незвичайною.

У престол живе Бог. Престоли - це трон Божий. Звідси і назва цих ангелів. Господь мешкає в них і через них передає своє правосуддя.

У «Божественної комедії» Данте Аліг'єрі Престоли є ще й дзеркалами, в яких мешканці раю можуть читати думки Бога і передбачати майбутнє. Так пояснює Куніцца головному героєві:


«Вгорі є дзеркала (для вас - Престоли),

Звідки блищить нам судящий бог;

І ці наші істини дієслова ».


На другому щаблі розташовуються Панування, ангели цього чину вчать людей керувати своєю силою волі, прислухатися до Голосу Совісті і протистояти злим силам. Невипадково саме цим займаються Господства. Як сказано в трактаті «Про небесну ієрархію»:

«... означає деяке нераболепное і цілком вільне від усякої низькою прихильності до земного - піднесення до небесного, ні одним насильницьким потягом до несхожих з ними ні в якому абсолютно разі не колеблемостью, - але панування постійне по своїй свободі, яке стоїть вище всякого принизливого рабства ... »

І тому вони прагнуть до позбавленню всіх людей від залежності і рабства. Свобода від гріха, легкість думок і справ і поклоніння тільки одному Господу Богу і нікому більше - ось, що несуть нам Господства.

Далі йдуть Сили. За допомогою цих ангелів Господь творить на землі свої чудеса. Ми деколи чуємо про людей, яких вважають ангелами. Ці люди творять чудеса милосердя і добра. Сили оберігають таких людей, дають їм душевну фортеця, а іноді і здібності зцілювати хворих і творити інші богоугодні чудеса.

Після Сил слідують Влади. Влада оберігають людей присвятили себе добрим справам та науці. Крім того, Влада може відбивати наступ злих духів і, по суті, є воїнами Господа.

На самій нижній, третьому ступені вищий чин належить Початкам. Цим ангелам доручено оберігати Всесвіт, Землю і окремі країни і держави. По суті, це ангели-охоронці народів. Наприклад, нам відомо, що ангелом-охоронцем народу іудейського був призначений Архістріг Михайло.

Так само ми бачимо в поемі «Новий Єрусалим», що Почала допомагали християнам здобути перемогу над невірними мусульманами. Готфрід під час битви прозрів і побачив що всюди, його воїнам допомагають небесні сили. Ангели скидають мусульман зі стін, відводять стріли від воїнів і т.д.

Середню щабель займають Архангели. Це сім чільних ангелів, які з'єднують разом Початки і Ангелів. Керують ангелами і розподіляють між ними наказу Господа.

Головним Архангелом є Архангел Михаїл, який у битві з Сатаною кинув його до пекла, покаравши правицею своєю.

Існує ще шість архангелів, кожен з яких відповідає за певні функції.

Нижче всіх розташовуються ангели. За допомогою ангелів ми спілкуємося з Господом. Людина не може почути голос Бога безпосередньо. Від сили і мощі його людина просто помре. Тому у нас є ангели - свого роду перехідники, адаптери.

Григорій Богослов так само писав про ангельської ієрархії. Він не поділяв їхстрого за категоріями, але писав, що існують Ангели, Архангели, Престоли, Панування, Почала, Влади, Світлості, Сходження і Уми. Ці ангели у відповідності зі своїм чином отримують осяяння від Господа. Тобто, ми бачимо, що різниця тільки в тому, що замість Сил, існують Світлості, а Серафими і Херувими називаються сходження і Умами відповідно. В іншому ж відмінностей немає, і так само найбільш близько до людей розташовуються ангели.

Коли ми підносимо Богові молитву, її підхоплюють ангели і передають Богу. Також вони передають нам Його рішення і волю.

Ангели - це наші старші брати, які захищають і оберігають нас. Передають нам небесну благодать і навчають наші уми.

Анге...


Назад | сторінка 7 з 24 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Бог. Ангели. Божа кара
  • Реферат на тему: Християнське вчення про ангелів
  • Реферат на тему: Діяльність бізнес-ангелів у Європі
  • Реферат на тему: Портрет як вітвір искусству у літературі. Роль цього образу у жітті людей
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах