Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Напряму в ісламі

Реферат Напряму в ісламі





ності; скуштуєте одягу голоду і спраги; пролити бич покарання; звести таємниці неба і землі. Уривок, який вважається зразком художнього стилю: «Коли сонце оповиться мороком, коли зірки потемніють; коли зрушать з місця свого гори, коли стовпилися звірі, коли моря закиплять, коли душі сопрягутся з тілами, коли похована живе буде запитана: за який гріх вона вбита? Коли сувої розвинуться, коли небо, як покрив, зніметься, коли пекло розгориться і коли рай наблизиться: тоді душа дізнається, що заготовила вона собі. Клянусь планетами, що ховаються кометами; клянусь вночі, коли вона темніє; клянусь вранці, коли він прохолодою віє: дійсно він (Коран) - слово посланника, сильного перед володарем престолу, повноважного, покорночтімого, вірного »(81 1-21). Російський читач перекладу Корану повинен однак мати на увазі, що особливості мови Корану часто непомітні в перекладі не тільки в наслідок невідповідності переказного мови справжнього, але й тому, що поетичні місця Корану затемняются промовами прозового тони. Крім того, в сучасному тексті Корану мови різного часу і різного змісту з'єднані разом нерідко без всякого відповідності в змісті. Читачі, вперше знайомляться з текстом Корану, звичайно очікують знайти в ньому незбиране літературний твір з єдиною композиційною системою, подібне більшості старозавітних або євангельських текстів, або ж щось на зразок трактату, що містить послідовний виклад системи віровчення ісламу. Тим часом Коран - твір, що народжується стихійно і без жодного плану. Він складається з промов і проповідей, увещевательних або обвинувальних «пророчих одкровень», повчальних історико-релігійних розповідей про долю стародавніх народів і посланих до них пророків, заклинань, етико-правових та обрядових приписів, які вимовлені в різний час протягом 22 років перед різною аудиторією, з конкретним обставинам, у зв'язку з різними подіями, а іноді народжені одним лише внутрішнім спонуканням без будь-якого зовнішнього приводу. Ось чому при першому ж знайомстві з Кораном нас дивує хаотичний характер цієї книги. Майже повна відсутність тематичної, хронологічної і якою б не було іншої послідовності. Ніякої системи або просто пов'язаності у викладі матеріалу. Думка автора перескакує з одного предмета на інший, тому за нею дуже важко стежити. Будь-яке оповідання починається в одній главі, в якій йому присвячені кілька віршів, або ж один вірш. Потім вклинюються інші оповідання, найчастіше теж уривчасті, на які в свою чергу нашаровуються ще якісь нові думки і міркування. І розповідь, що стояв на початку глави, невідомо куди зникає, щоб спливти через багато сторінок, часто знову лише уривчасто.

У Корані дуже багато повторень. Велика частина сюжетів відтворюється кілька разів. Ще одна особливість Корану полягає в тому, що простий опис або виклад займає в ньому порівняно мало місця, переважають діалоги, головним чином, полемічні. Коран склався як тривалий на довгі роки напружений діалог Мухаммеда з самим собою, діалог між Богом і Мухаммедом, між Богом і людьми, між Мухаммедом і його слухачами - язичниками-одноплемінниками, іудеями і християнами, одновірцями і людьми, ще не усталеними в його правоті, між спраглими почути Богооткровенное слово і злобно насміхаються над проповідникам пророком. Це жива мова, звернена до конкретних людей у ??конкретних ситуаціях. Однак у багатьох випадках нам нічого невідомо ні про тих, ні про інших. Крім того, в Корані представлена ??мова лише однієї сторони - слова ...


Назад | сторінка 7 з 10 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Вірш Тургенєва І.С. "Коли мене не буде"
  • Реферат на тему: Коли Сфінкс заговорить
  • Реферат на тему: Статеве виховання. Коли починати
  • Реферат на тему: Коли працювати можна менше ...
  • Реферат на тему: Коли стануть реальністю плазмові генератори електрики?