Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





ли на 8 частин, кожна з яких є складовою частиною пунктів Божого Завіту.


Пункт 1 - умова, яка поки ще Аврам (а не Авраам) повинен виконати, тобто відокремитися від минулого життя, спорідненості, землі, культури або «освятитися».

Пункт 2 - Бог обіцяє призвести великий народ. Бог відрізав його від існуючої гілки дикої маслини, щоб зробити його коренем хорошою маслини. Бог творить нації (Іс. 66: 8), і Він «викорінює, розтрощує і губить» і Він «влаштовує і стверджує» нації по Своїй волі (Єр 18: 9).

Пункт 3 - Бог обіцяє благословити самого Аврама. Пункт 4 - Бог обіцяє возвеличити ім'я Аврама, тому покидаючи свою країну, він втратив своє ім'я там. Бог каже, що це Божа турбота возвеличити ім'я Аврама в новій землі, але йому треба тільки довіряти і слідувати за Г-будинок і Він сделет його ім'я більшим, ніж в його колишній землі. Пункт 5 - відкривається мета Божих благословень Авраму - це нагородити його за вірність і щоб він був благословенням для оточуючих людей. Пункт 6 - відкривається вже умова, як благословення Аврама буде переходити на оточуючих - тільки через благословення його (Авраама). Пункт 7 - Бог застерігає тих, хто буде злословити Аврама (і його нащадків) - вони будуть прокляті Богом. Ми знаємо, що безпричинні прокляття не можуть зробити шкоди Авраму, але справедливе прокляття Бога, звичайно, наздогнало б і зруйнувало зневажальників його (Числ. 24: 9). Залишаючи свою країну, він втратив своє ім'я там. Пункт 8 - знову відкривається мета благословень Аврама, як і в п.5, але вже з посиленням і великим розкриттям: «І благословляться в тобі всі племена (сім'ї - hx P v.mi рід, плем'я, сімейство) земні». Бог тут вже просто стверджує, не даючи місця ніякому сумніву, що, врешті-решт, все «сім'ї» Землі будуть благословенні в будь-якому випадку. Хоча дієслово майбутнього часу «благословляться» і стоїть в пасивній формі, але переводиться в активі (це твердження ми можемо зробити на підставі вивчення граматики грецького тексту). Це подрозумевает також активну участь «Благословляю» народів, тобто треба, щоб вони «встали на коліна» або змирилися перед Богом. Таким чином, ми бачимо, що людство буде як би просівати через Аврама, тобто хто буде благословляти, той благословенний, а хто буде злословити, той буде проклятий. У п. 8 ми бачимо благословення приходу Божого Семені - Христа (Месії), який стає фамільної цінністю Аврама і його нащадків. Але що буде з людьми, які не благословляють і не проклинають? Щоб зрозуміти це розберемо значення слів «благословення», «прокляття», «лихослів'я». У ветхозавтной (іудейської) традиції слово «благословляти» (????????, браха - з івр.?) - Молитовне побажання успіху, щастя, довголіття людині. Словник дає таке тлумачення дієслова «... І благословляться ...» з Бит.12: 3 -% rB A (qal): 1. прич. благословловенний; 2. схилятися. B (ni): благословляти себе, бажати благословень собі. C (pi): благословляти. E (hi): ставити на коліна. Корінь ??? (Брх) етимологічно пов'язаний зі словом Верех'я - «коліно», і в Біблії дієслово барах зустрічається так само і в значенні «ставати на коліна» (Пс. 95: 6), що вказує на прямий зв'язок між цими двома діями - встати на коліна і отримати бажані благословення. Здійснення благословення передбачається за допомогою Бога, і тому лише благословення, що спирається на силу Божу, є дієвим, але обов'язково передбачається активне бажання і рішучість у завоюванні благословення (Іаков в Пенуїлу). Іменник «... в благословення ...» з Бит.12: 2 має наступне тлумачення з івр. hk'r" B .: 1. благословення; 2. дар, подарунок; 3. примирення. Звичай благословляти людей веде початок з глибокої давнини і, ймовірно, грунтується на тому благословенні, яке Бог дав нашим прабатькам Адаму і Ною в Бут. 1:28 і 9: 1. Вже патріархи Авраам, Ісак та Яків перед смертю урочисто благословляли своїх дітей і нащадків. Що стосується обряду благословення, то у євреїв він складався у піднятті десниці або обох рук і у покладанні їх на главу благословляється (Бит.48:14, Лев. 9: 22). Такий же видимий знак вживав і Ісус Христос, коли благословляв деяких дітей (Mapк.10: 16) і всіх учнів при Своєму вознесіння на небо (Луки 24:50). Дієслово «злословити» з івриту «llq/qalal» - активна поведінка, спрямоване на применшення, презирство, зневагу Аврамом (і його нащадками) і його покликанням, діяльністю спрямованої на ослаблення і смерть Аврама. Дієслово «прокляну» (arar) має значення: - «rra A ( qal): проклинати, заклинати. B (ni): бути проклятим. C (pi): бути проклятим. C (pi): проклинати, накладати або наводити прокляття. F (ho): бути під прокляттям ». При дослідженні значень слів ми не змогли знайти відповідь на питання про долю тих людей, які не будуть благословляти і не будуть проклинати Авраама і його нащадків. Але згідно таких місць Писання, як Втор.30: 15 («Ось, я сьогодні запропонував тобі життя і добро, смерть і зло») і Откр.3: ??16 («Але, як ти теплий, а не гарячий і ...


Назад | сторінка 8 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: &Ресурсне прокляття& в російській економіці і механізми його усунення
  • Реферат на тему: І.В. Сталін і його час. Історичне значення його діяльності
  • Реферат на тему: Кріосфера Землі. Мерзлотознавство і його зв'язок з іншими науками
  • Реферат на тему: Пункт централізованої охорони
  • Реферат на тему: Вулканізм на землі і його географічні слідства