Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Християнське моральне вчення - витоки, зміст, ціннісний зміст

Реферат Християнське моральне вчення - витоки, зміст, ціннісний зміст





хідно забути все людські зв'язки і турботи про мирське майні. Ідеальний послідовник відмовлявся від будинку, дружини, батьків, дітей заради Царства, і ніхто з тих, хто жалкує про свого колишнього життя, не гідний увійти в це Царство. Вчитися - значить кочувати разом з Ісусом, жити в бідності, не збирати грошей, і мати тільки необхідний одяг. Обмеження вводилися для допомоги у виконанні завдань. Вони не ставили метою нав'язати аскетичний спосіб життя, адже послідовники могли прийняти будь-яке запрошення, їсти і пити все, що пропонували господарі.

Ісус почав проповідувати на своїй батьківщині, на півночі Ізраїлю, в містечках і селищах навколо Галілейського озера. У Євангеліях відображені деякі його слова і діяння. Ісус зцілював людей від багатьох недуг: паралізованих, прокажених; жінку, що страждала від сильного кровотечі; чоловіка, одержимого демоном. Своїм апостолам Ісус передав владу виганяти бісів, лікувати і проповідувати Царство Боже. Медицина до того часу була ще недостатньо добре розвиненою.

Біси діють під проводом сатани і диявола. Вигнання бісів - екзорцизм - служило пророчим знаком: сила зла втрачає своє панування над світом, починається Царство Боже. При вигнанні не обов'язковий був фізичний контакт, так як Ісус розглядав бісів, як посланників зла у світі. p> Ісус також виявляв свою владу над природою. Приміром, він заспокоїв бурю і нагодував величезну юрбу п'ятьма хлібами і двома рибами. Ісус придбав славу владного і твердого вчителя, який кидав виклик встановленим традиціям. Його популярність швидко росла.

Його називали небезпечним бунтівником; людиною, який збирав величезні натовпи людей; людиною, вдохновлявшего інших своїм прикладом; людиною, котрий обрав безкомпромісний шлях до мучеництва; людиною глибоких пристрастей і рішучих дій. p> У Євангеліях ми бачимо динамічну фігуру, яка воює з силами зла зброєю любові, щирості й всепрощення. Його чесність була мужньою, а його атака на найбільші гріхи: гординю, лицемірство і байдужість - стрімкою і безстрашною.

Ісус не виступав у ролі В«ОригінальногоВ» пастиря. Будучи іудеєм, він належав до традиції, яка йшла корінням в іудейське Святе Письмо (відоме християнам як Старий Заповіт). Він постійно звертався до Писання, і його основні заповіти - полюбити Господа всім серцем і полюбити ближнього як самого себе - пов'язують між собою два окремих старозавітних тексту. У цьому полягав його геній: в умінні утворювати нові зв'язки, проводити свіжі аналогії, брати старі ідеї і наповнювати їх новим змістом, відкривати глибинний сенс знайомих понять.

Почалися конфлікти з власними родичами; його послідовники стали його єдиною справжньою сім'єю. Ісус був вигнаний з синагоги Назарету, його рідного міста; жителі не визнали його пророчої місії. Фарисеї звинуватили Ісуса в одержимості дияволом і користуванням його силою. Це звинувачення - спроба ізолювати Ісуса. Вони, без сумніву, розглядали Ісуса, як загрозу їх релі...


Назад | сторінка 8 з 14 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Менеджер, його обов'язки і ролі в організації
  • Реферат на тему: Кредитний договір, його особливості. Набір документів при його оформленні ...
  • Реферат на тему: Кредитний договір, його особливості. Набір документів при його оформленні ...
  • Реферат на тему: І.В. Сталін і його час. Історичне значення його діяльності