Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Християнське моральне вчення - витоки, зміст, ціннісний зміст

Реферат Християнське моральне вчення - витоки, зміст, ціннісний зміст





гійної влади і вченню. Він був провінціалом, який вирішив зрівнятися з вченими мужами. Ісус же спілкувався з бідняками, грішниками і повіями, і саме вони були здебільшого його послідовниками. p> Ісус часто говорив про В«Царстві БожомуВ», або про В«Царстві НебесномуВ». Цю ідею, зрозуміло, можна виявити в іудейських Писаннях. Але Ісус поміщав її в центрі свого вчення і ілюстрував (але не визначав) її сенс десятками прекрасних, хоча і часто загадкових притч і алегорій. Таким чином, він змушував своїх слухачів, а згодом і читачів, глибоко замислюватися над його словами.

Найкраще відомі притчі про доброго самарянина і блудного сина. Перша притча представляє собою не тільки заклик до милосердя та співчуття (хоча, безсумнівно, і це теж). Це потужна атака проти расизму і фанатичної нетерпимості. У загальному і цілому, стародавні іудеї зневажали самарян і навпаки. Ісус пішов на величезний ризик, зробивши самарянина героєм притчі, за контрастом з традиційними фігурами, належали до його раси і релігії. Так були закладені зерна його конфлікту з владою, який у результаті привів до розп'яття на римському хресті. p> Притчу про блудного сина можна з рівним успіхом назвати притчею про всепрощаюча Отці. Знову-таки, поняття про Бога як про Отця, було добре знайоме сучасникам Ісуса. Але він підкреслював власну близький зв'язок з Богом і говорив, що учнівство не можна зводити до простого набору правил. У центрі учнівства знаходиться зв'язок з живим Богом, який є В«Отець ваш НебеснийВ». p> Ісус швидко виявив себе загальнодоступним, оригінальним і непохитним наставником. У результаті багато традиційні релігійні лідери відчули загрозу, витікаючу від нього. Вражаючий авторитет Ісуса, безсумнівно, обумовлений динамізмом його особистості і лише підкреслюється змістом його вчення. p> Всі автори Нового Завіту підтверджують людську природу Ісуса. Як і ми, він втомлювався, відчував голод і спрагу. Йому не чужі були будь-які людські емоції, включаючи горе і радість. p> Автори Нового Завіту стверджують, що Ісус був реальною людиною. Їх завданням було проголосити про тому, що Бог проявляє себе через Ісуса Христа, а не розмірковувати про потаємної природі Бога.

Після Тайної Вечері, де Ісус розділяв з учнями хліб і вино (В«плоть і кров своюВ»), він і його учні вирушили в Гетсиманський сад - оливковий сад на Оливній горі. Там вони збиралися молитися і медитувати. По дорозі туди Ісус пророкує зрада і зречення Петра. У саду Ісус усамітнюється з молитвами до Господа окремо від учнів. У той час Юда вже знав, де Ісус, і вів туди солдатів. Арешт Ісуса починається з драматичного моменту, коли Юда Іскаріот вказує на свого Вчителя, цілуючи його. Один Ісус повинен стати жертвою, інші спасуться. Тобто, підкреслена відповідальність Іуди за арешт Ісуса. Незважаючи на те, що учні намагалися врятувати свого Месію від солдатів, Ісус не опирався, і лише сказав В«доситьВ». Солдатами були озброєний підрозділ Храму і римська когорта під команд...


Назад | сторінка 9 з 14 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа