Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Роль &слуги Божого& в наші дні

Реферат Роль &слуги Божого& в наші дні





МОСКОВСЬКИЙ БІБЛІЙНИЙ КОЛЕДЖ














Реферат

На тему: «Роль« слуги Божого »в наші дні»



Студент Гриценко Ю.Д.









Москва - 2 013


ЗМІСТ


ВСТУП

1. Визначення термінів - СЛУГА

2. Новозавітна СЛУГА ОСТАННЬОГО ЧАСУ

3. ЦЕРКОВНІ ТРАДИЦІЇ В СУЧАСНОМУ СВІТІ

4. НОВЕ НЕ ОЗНАЧАЄ ІСТИННЕ

5. «НЕ помиляється тільки той, хто нічого не робить»

6. НЕ СУДИ

7. Пильнуйте

ВИСНОВОК

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ


ВСТУП


Бути служителем Бога створив небо і землю, це великий привілей і відповідальність, вони є ключовими фігурами, у втіленні Божого плану спасіння всього людства. Читаючи Старий і Новий Завіт, ми бачимо, як Бог обирав, виховував, а іноді і знімав зі служіння, служителів, бачимо, як від їх правильних вчинків приходило благословіння всьому народові, а від неправильних поразку і утрату.

Бачимо, як від Старого завіту до Нового, росло богопізнання й обізнаність про Божі плани, а з цим і відповідальність служителів.

Служитель наших днів це, по суті, служитель останнього часу, кульмінаційного моменту в історії людства, коли на вік, одну людину припадає стільки змін, скільки не відбувалося і за кілька поколінь в попередні часи. Дещо з того що відбувається зараз, вже було в історії окремих народів, але в таких глобальних масштабах, масштабах всієї планети, якщо й було, то можливо тільки перед потопом, а багато речей відбуваються взагалі вперше.

Це не простий час, яке накладає особливу відповідальність, на тих, які поставлені Богом, бути провідниками Його волі на землі.



1. Визначення термінів - СЛУГА


Слуга - служитель, виконавець, яким міг бути як раб (Екк 2.7), так і вільний (4Цар 5.6).

Сенс терміна слуга залежить від того який сенс ми вкладаємо в нього, від сенсу, майже раб, до сенсу помічника, «правої руки». Досліджуючи Писання, ми бачимо який сенс вкладається в це поняття Бог, і як воно трансформувалося у часі від Старого завіту, до Нового, точніше сказати не трансформувалося, а розкривалося.


2. новозавітних СЛУГА ОСТАННЬОГО ЧАСУ


Роль слуги Божого в наші дні, в принципі не є чимось особливо відрізняється від ролі новозавітного слуги взагалі, так само навколо явний і прихований ідолопоклонство, не прийняття істини, людські філософії, гордо підносяться над юродством проповіді. Але є деякі відмінності, чим ближче ми наближаємося до пришестя Господа нашого Ісуса Христа, тим швидше розвиваються події. Це як би кульмінаційний момент, взяти хоча б науково-технічний прогрес за останні років 150.

Науково-технічний прогрес, швидкість змін, потік інформації не змінив людини, але дозволив виявитися тому, що було приховано в людині, як хорошому, так і поганого, але поганого, на жаль, виявилося більше. У зв'язку з цим, роль «слуги Божого» в наші дні має свої особливості.

Великий потік інформації та швидкість змін, що багатонаціональність церкви, не дозволяють служінню бути статичним, жорстко прив'язаним до традицій. Відірваність служителя від дійсності, призводить до того що він виявляється не готовий до змін відбуваються навколо, і не в змозі допомогти членам церкви, порадою чи справою. Зайва прихильність до традицій створює уявний ефект стабільності і надійності, і вірності Богу, але насправді це уповання на плоть і кров, на людей і їх мудрість яка можливо і мала свій ефект у колишніх умовах, але в сьогоднішній реальності може виявитися не тільки безсилою , а й шкідливою.

Природно всі зміни повинні не суперечити Слову і духу Письма, що повинно відноситися і до традицій які часто «грішать» тим, що вірні людському авторитету, а не Писанню і схожі на цвілий хліб з кн. Ісуса Навина (Ііс.Нав.9: 3-16).

Відсталість, що не інформованість, не бажання розуміти нове (і бачити в цьому Божественне начало), призводить до того що, сучасні пристрої: як телевізор, комп'ютер, а також такі явища як інтернет, певні стилі музики, танці називаються богоНЕугодних, таким чином, деякі сучасні служителі хулять Боже творіння, причому щиро вірять у те, що роблять угодне Богові.


3. ЦЕРКОВНІ ТРАДИЦІЇ В СУЧАСНОМУ СВІТІ


Якщо подиви...


сторінка 1 з 4 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Співвідношення Промислу Божого і свободи волі людини
  • Реферат на тему: Науково-технічний прогрес: суть і роль в економіці
  • Реферат на тему: Науково-технічний и організаційній прогрес та їх роль в господарській ДІЯЛЬ ...
  • Реферат на тему: Яким бути сучасному вчителю?
  • Реферат на тему: Як бути, якщо контрагент за договором - нерезидент?