Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Релігія і медицина

Реферат Релігія і медицина





ься від тебе, бо він потрібен. У інше час і в їхніх руках буває успіх. Бо і вони моляться Господу, щоб він допоміг їм подати Хворому полегшення і зцілення для продовження життя В». (Сир. 38: 1-2, 6-10, 12-14). p> Православна церква з незмінно високою повагою ставиться до лікарської діяльності, в основі якої лежить служіння любові, спрямоване на запобігання і полегшення людських страждань. Зцілення пошкодженого хворобою людського єства постає як виконання задуму Божого про людину: В«Сам Бог миру нехай освятить вас у всій повноті, і ваш дух і душа і тіло у всій цілісності збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа В»(1 Фес. 5,23). Тіло, вільне від поневолення гріховними пристрастями і їх слідству - Хворобам, має служити душі, а душевні сили і здібності, перетворюючись благодаттю Святого Духа, спрямовуватися до кінцевої мети і призначенню людини - Обоження. Відповідно до соціальної концепції Російської Православної Церкви В«Всяке істинне загоїтись покликане стати причетним цьому чуду зцілення, здійснюваного в Церкві Христовій В». (Див.: Основи соціальної концепції Російської Православної Церкви// Православне слово. 18 вересня 2000 С. 11.). p> Стикаючись з невиліковними недугами, православний християнин покликаний покластися на всеблагих волю Божу, пам'ятаючи, що сенс буття не обмежується земним життям, яка є приготуванням до вічності страждання є наслідок не тільки особистих гріхів, але також загальної пошкодженості і обмеженості людської природи, а тому повинні переноситися з терпінням і надією. Господь добровільно приймає страждання для порятунку людського роду: В«Ранами Його ми зцілилися В»(Іс. 53,5). Це означає, що Богу було завгодно страждання зробити засобом порятунку й очищення, яке може бути дієвим для кожного, хто переживає його зі смиренням і довери ем до всеблагої волі Божої. По слову святого Іоанна Златоуста, В«хто навчився дякувати Богові за свої хвороби, той недалекий від святості В». Сказане не означає, що лікар або хворий не повинні докладати сил для боротьби з недугою. Однак, коли людські засоби вичерпані, християнину слід згадати, що сила Божа здійснюється в людської немочі і що в самих глибинах страждань він здатний зустрітися з Христом, що взяли на Себе наші немочі і хвороби. (Іс. 53: 4). p> Звернемося до християнської інтерпретації здорового тіла, адже тільки воно - тіло-здорове, тіло-канон може сприйматися в якості загальної етичної та лікарської норми. Не претендуючи на широке охоплення, вичленуємо лише деякі ключові положення біблійного вчення:

- про благодать, вирішальним ознакою якої є сама ЖИТТЯ;

- про сприяння тілесному і душевному здоров'ю ближнього як основному умови, необхідному для доказу справжньої віри. В«По тому пізнають усі, що ви мої учні, якщо будете мати любов між собою ". (Ін.13: 35);

- про здорове тіло як фундаментальної цінності людини. В«Краще бідняк здоровий і міцний, ніж багач з виснаженим тілом; здоров'я, добробут здорового тіла доро...


Назад | сторінка 10 з 19 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Душа і тіло в релігійних уявленнях
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Душа і тіло в "Вогненному стовпі" Н.С. Гумільова
  • Реферат на тему: Мигдалеподібне тіло
  • Реферат на тему: Абсолютно чорне тіло