Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Релігія і медицина

Реферат Релігія і медицина





жче всякого золота і міцне тіло краще незліченної багатства В». (Сир. 30: 14,15);

- про духовну природу тілесного здоров'я. В«Світильник для тіла є око. Якщо око твоє буде здорове, то й усе тіло твоє буде світле як око твоє буде зле, то все тіло твоє буде темне В». (Мт. 6: 22,23);

- про самоцінність і функціональному єдності органів і частин тіла. Різні органи тіла знаходяться між собою і зовнішнім світом в тісному зв'язку, со-покладаються один з одним і рас-покладаються один в одному, і цей взаємозв'язок не може бути поставлена ​​під сумнів, бо форма людського тіла перед-дана Богом. В«Бог розклав члени, кожен у складі тіла, як хотів. Не може око сказати руці: Ти непотрібна; або голова знов ногам: Ви мені непотрібні. Навпаки, члени тіла, що здаються слабіші, значно більше потрібні. Бог змішав тіло, честь більшу дав нижчому членові, щоб не було розділення в тілі, а всі члени однаково дбали один про одного. Тому чи страждає один член, страждають з ним усі члени; і коли один член, з ним радіють усі члени В». (1 КРФ. 12: 18-26);

У Старому Завіті тіло і плоть позначені одним словом "Басара", в грецькому ж тексті Нового Завіту для цих понять є два слова: тіло (Грецький текст) (лат. Corpus) і плоть (грецький текст), тобто приблизно те, що тепер в гістології називається "тканиною" і являє собою нижчестоящої поняття структурну організацію тіла. Тіло є сукупність злагоджено діючих органів, що складаються з (грецький текст) тканини. Йова Багатостраждальний, нарікаючи, нагадує Богу: "Згадай, що Ти, як глину, мене обробив Ти, і в порох мене обертаєш ... кожею і плоттю одягнув мене, кістками і жилами скріпив мене "(Іов 10: 9, 11). Плоть вийшла з рук Божих ніби з рук ткача, і Псалмопівець славить Бога: "Ти влаштував нутрощі мої і виткав мене в утробі матері моєї. Славлю Тебе, що я дивно влаштований " (Пс. 138: 13, 14). Тим самим плоть гідна і нашого захоплення, бо вона була сприйнята Сином Божим: "Слово сталося тілом" (Ін. 1: 14). Плоть здатна перетворюватися Духом Божим. Навіть апостол Павло, який у термін "Плоть" вносить деяку смислову подвійність, говорить: "Ніхто ніколи не мав ненависті до своєї плоті, а годує та гріє його, як і Господь Церква; бо ми члени тіла Його, від плоті Його і від кісток Його "(Еф. 5: 29-30). p> У Посланні до Євреїв (2: 14) апостол Павло ще більше стверджує гідність плоті: "Як діти стали спільниками тіла та крови, то й Він (Ісус, - єп. К.) також їхнім, щоб смертю знищити того, хто має владу смерти, тобто диявола ". Тому і в молитвах, пов'язаних з Причастям (до і після нього), зустрічаються не тільки вирази "тіло" Христове, але й "Плоть". Наприклад, у молитві перед Святим Причастям святитель Василь Великий звертається до Ісуса Христа: "Безначальнаго Отця сопрісносущний Сині й собезначальний, премногих через добрість, в останні дні в плоть оболкійся ... ". Або ж в вдячній молитві святого Симеона Метафраста говориться: "Давий мені їжу плоть Твою волею ... паче ж пройди п...


Назад | сторінка 11 з 19 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Вірш Тургенєва І.С. "Коли мене не буде"
  • Реферат на тему: Мигдалеподібне тіло
  • Реферат на тему: Абсолютно чорне тіло
  • Реферат на тему: Чоловіче тіло як еротичний об'єкт
  • Реферат на тему: Душа і тіло в релігійних уявленнях